Încep expropierile pe Centura Bucureşti Sud și sectorul Mihăileşti – Suplacu de Barcău, de pe Autostrada Transilvania

Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care fac parte atât din coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică de interes naţional la 4 benzi - Centura Bucureşti Sud, cât și de pe Secţiunea 3B Mihăileşti - Suplacu de Barcău, de pe Autostrada Transilvania.Centura Bucureşti Sud

„Două lucruri de semnalat, două proiecte de hotărâre de guvern: primul, privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică de interes naţional, lărgire la 4 benzi – Centura Bucureşti Sud. Începem exproprierea şi proiectul avansează. (…) Este un buget al investiţiilor şi începem a doua zi după ce a fost aprobat bugetul”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Acesta a precizat că un al doilea proiect de hotărâre privind exproprierile se referă la Autostrada Transilvania. El a explicat că acest act normativ vizează „declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie un coridor de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional Secţiunea 3B – Mihăileşti – Suplacu de Barcău, din cadrul obiectivului de interes naţional Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea, Autostrada Transilvania”.

„Şi aici continuăm cu exproprierile şi cu proiectul de autostradă, cred că despre 70 de km este vorba aici în acest proiect de hotărâre de guvern”, a mai afirmat Cîţu.

 

CITEȘTE ȘI:

Poşta Română va investi 22 mil. euro în construcția a două centre logistice, în București și Cluj

Peste 45% din vehiculele controlate de RAR, în 2020, prezentau deficiențe tehnice majore

Texas devine cel de-al patrulea stat american care renunță la obligativitatea purtării măștii

 

 

 

Adaugati comentariu