Poşta Română va investi 22 mil. euro în construcția a două centre logistice, în București și Cluj

Compania Naţională Poşta Română a publicat, în SICAP, procedura de consultare publică pentru proiectarea, construcţia şi dotarea viitoarelor centre logistice ale companiei din Cluj-Napoca şi Bucureşti Nord.poşta română

Procedura internaţională este adresată tuturor companiilor din industriile de tehnologie, construcţii şi alte domenii relevante cu scopul identificării celor mai bune soluţii de construire a unui centru logistic, dar şi automatizare prin robotizare şi inteligenţă artificială, pentru gestionarea eficientă şi rapidă a proceselor de sortare.

În conformitate cu prevederile Legii 99/2016, procedura se va desfăşura după următorul calendar:

  • 03.03.2021 – 16.03.2021 – înscrierea tuturor producătorilor naţionali şi internaţionali de tehnologie poştală, prin depunerea declaraţiilor de intenţie la adresa de e-mail licitatii@posta-romana.ro;
  • 10.03.2021, ora 12:00 – dezbatere publică online de pregătire a cadrului investiţiilor din Planul multianual de investiţii, prin accesarea link-ului https://cnpr.webex.com/meet/conferintacnpr1
  • 17.03.2021 – 16.04.2021 – dezbateri individuale online cu actorii înscrişi în procedură.

După finalizarea consultării publice, Poşta Română va realiza procedurile de achiziţie publică conforme, în baza caietelor de sarcini revizuite prin consultare, în vederea selecţionării celor mai bune oferte tehnico-economice.

Bugetul alocat acestui proiect este de 22 de milioane euro, cumulat pentru cele două obiective, iar sumele sunt asigurate printr-un credit de investiţii accesat de la EximBank, în cursul anului 2020.

Prin aceste investiţii, compania urmăreşte crearea de spaţii de lucru noi şi moderne cu echipamente şi tehnologii performante, precum şi creşterea operabilităţii sistemului de sortare şi a eficienţei în viteza de prelucrare a volumului de trimiteri.

”Poşta Română, în calitate de autoritate contractantă, pune la dispoziţia publicului toate informaţiile referitoare la aplicarea procedurii de atribuire şi asigură, astfel, condiţiile pentru concurenţă reală, indiferent de naţionalitatea operatorilor economici. În vederea unei comunicări transparente şi eficiente cu toţi operatorii economici interesaţi, compania va aloca o secţiune specială, dedicată acestei proceduri, pe site-ul www.posta-romana.ro. Invităm toţi actorii specializaţi din piaţă, furnizori de echipamente şi tehnologie poştală, companii de construcţii şi alte industrii de profil să se înscrie la procedura de consultare publică.”, a anunțat compania.

Consultarea internaţională se va realiza prin intermediul platformei SICAP.

 

CITEȘTE ȘI:

Texas devine cel de-al patrulea stat american care renunță la obligativitatea purtării măștii

Locurile de muncă din transporturi, prin cele mai căutate joburi în luna februarie

7.000 de companii românești au datorii de peste 1 milion de lei fiecare la buget

 

 

Adaugati comentariu