Advertisement
Home Finanţare Încă 214 vehicule pentru flotele companiilor prin Rabla şi Rabla Plus

Încă 214 vehicule pentru flotele companiilor prin Rabla şi Rabla Plus

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a avizat, în data de 7 decembrie, alte 214 dosare de finanţare în cadrul programelor Rabla şi Rabla Plus pentru persoane juridice.

Astfel, pentru Programul Rabla Clasic au fost acceptate 169 dosare pentru 280 autovehicule, precum şi o contestaţie pentru un autovehicul, în timp ce, în cadrul extensiei Rabla Plus, s-au aprobat 45 dosare pentru 142 autovehicule, dintre care 26 electrice hibride şi 116 pur electrice.

Persoanele juridice acceptate se pot adresa producătorilor sau dealerilor auto validaţi în cele două programe, iar numele acestora sunt publicate pe pagina de internet a instituţiei.

Pentru persoanele juridice, autorităţile au prelungit programul Rabla de două ori, o dată până la 29 noiembrie şi a doua oară până la 7 decembrie.

Cuantumul primei de casare pentru Rabla Clasic este de 6.500 lei. Aceasta se acordă în funcţie de cantitatea de emisii de CO2/km generată de sistemul de propulsie al autovehiculului nou, în regim de funcţionare mixt, astfel:

– în anul 2018 s-a acordat pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează tot maximum 130 g CO2/km;

– în anul 2019 se va acorda pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km.

La prima de casare se poate adăuga un ecobonus, în următoarele condiţii:

– la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii tot de maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt, se acordă un ecobonus în valoare de 1.000 lei, pentru anul 2018;

– la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g CO2/km în regim de funcţionare mixt, se va acorda un ecobonus în valoare de 1.000 lei, pentru anul 2019;

– la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid, se acordă un ecobonus în valoare de 1.700 lei.

Pentru „Rabla Plus”, se acordă două tipuri de ecotichete:

  • un ecobonus de 45.000 lei (aproximativ 10.000 de euro), dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric.
  • un ecobonus de 20.000 de lei, (aproximativ 5.000 de euro), dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.

De anul viitor, în programul Rabla, cu varianta Rabla Plus, va fi introdusă o nouă condiţie, cea privind valabilitatea ITP-ului pentru maşina dată la casare.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ELCEN
Finanţare

ELCEN își reînnoiește flota cu 8 autoturisme, dintre care 5 hibride

Compania Electrocentrale București (ELCEN), producător de energie electrică și termică, va achiziționa...

delgaz grid
Finanţare

Flota Delgaz Grid crește cu 33 de autovehicule cu tracțiune integrală

Compania Delgaz Grid din Târgu Mureș, specializată în producerea, transportul și distribuția...

Finanţare

Renault a livrat o flotă de 122 de ambulanțe tip A2 către IGSU

122 de vehicule Renault Master Furgon prevăzute cu dotările specifice şi echipamentele...

Finanţare

Renault a livrat o flotă de 110 vehicule Master destinate transportului elevilor din mediul rural

110 vehicule Renault Master au fost livrate ieri către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor...