În sectorul 5 al Capitalei vor fi construite 3 parcări supraterane

Primăria Sectorului 5 din Capitală a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia a trei parcări supraterane în Şoseaua Alexandriei, Calea Rahovei şi str. Bârcă, valoarea totală a contractului fiind estimată la 92, 9 milioane de lei.parcări supraterane

Potrivit anunțului de participare la licitație, publicat în SICAP, achiziţia este împărţită în două loturi.

  • Lotul I – Servicii de proiectare şi construire a unei parcări etajate P+3E cu zonă de piaţă volantă în Şoseaua Alexandriei nr. 22-24 (Strada Mărgeanului). Valoarea estimată este de de 53,3 milioane lei fără TVA, dintre care serviciile de proiectare ar urma să reprezinte 1,6 milioane lei.
  • Lotul II – Servicii de proiectare şi construirea unei parcări P+2E în strada Bârcă nr. 2 şi a unei parcări etajate P+2E în Calea Rahovei nr. 327. Valoarea estimată este de 39,5 milioane lei fără TVA, din care valoarea estimată pentru serviciile de proiectare este de 1,2 milioane lei.

În criteriul de atribuire, componenta financiară (prețul) va avea o pondere de 60%, iar componenta tehnică, 40%

Durata estimată a contractelor este de opt luni, termenul limită pentru primirea ofertelor fiind data de 15 iulie 2021.

Parcările de pe Strada Bârcă şi de pe Calea Rahovei ar urma să asigure 142 de locuri de parcare. Cele două construcţii ar urma să fie realizate din structură metalică ce va adăposti parcările auto cu rampă de acces, iar la etaj se vor realiza spaţii conexe. Se vor amenaja şi zone dotate cu rasteluri pentru biciclete şi motociclete. Suprafaţa verde a teraselor celor două parcări va avea gazon tip rulou, arbuşti şi flori în jardiniere. Lângă zonele verzi se vor amenaja câte două terenuri de sport.

În ce priveşte parcarea de pe Şos. Alexandriei, în incinta spaţiului acoperit de la parter se va amenaja o piaţă volantă cu tarabe de 725 mp. Pe terasă sunt prevăzute două terenuri de sport, prevede proiectul adoptat de Consiliul Local.

 

CITEȘTE ȘI:

TEST COMPARATIV Renault Clio vs Toyota Yaris. Profesorul și novicele

Încasările din rovinietă au depăşit 5 mld. lei în ultimii 5 ani. Destinația banilor, o necunoscută

 

 

Adaugati comentariu