În Franța, măștile de unică folosință sunt reciclate pentru industria auto

Companiile franceze Lyreco și Cosmolys au dezvoltat un sistem de reciclare pentru măștile de unică folosință, pe care le transformă în granule de plastic destinate industriei auto.măștile de unică folosință

La nivel național, în Franța, utilizarea a două măști de unică folosință de fiecare persoană zilnic ar reprezenta aproximativ 400 de tone de deșeuri din plastic produse în fiecare zi, arată datele publicate de asociația Zero Waste France. În acest context, multe companii au început să le „recicleze”, pentru a produce alte obiecte din plastic, precum cele destinate industriei auto.

Astfel, Lyreco, distribuitor de produse și servicii pentru mediul de lucru, și Cosmolys, companie specializată în gestionarea deșeurilor infecțioase, au dezvoltat o rețea de colectare și reciclare a măștilor de unică folosință.

Concret, măștile de unică folosință sunt colectate în 41 de platforme regionale, apoi sunt trimise în cele două centre de distribuție ale Lyreco din Mayenne și Saône-et-Loire, iar când volumele sunt suficient de mari pentru a încărca un camion, sunt transportate la Cosmolys, care se ocupă apoi de prelucrarea lor.

La centrul de sortare Avelin din apropiere de Lille, Cosmolys dezinfectează măștile folosind cuptoare cu microunde, apoi separă țesătura din polipropilenă de barele metalice și firele elastice. Polipropilena este în cele din urmă regenerată în granule de plastic, care pot fi apoi utilizate ca materie primă secundară pentru fabricarea componentelor în industria auto franceză.

 

CITEȘTE ȘI:

Ce alegem, leasing financiar sau leasing operaţional?

Noile restricții se aplică începând de duminică. Cum arată declaraţia pe proprie răspundere

Ministerul Finanțelor a prelungit o serie de măsuri fiscale

 

 

Adaugati comentariu