În Belgia, flota guvernului federal va deveni 100% electrică

De la 1 iulie 2024, autoritățile federale din Belgia sunt obligate să achiziționeze sau să închirieze doar mașini electrice, potrivit unui act normativ adoptat de Guvern.Belgia

Acest lucru înseamnă că până în 2030, marea majoritate a mașinilor din flota administrației vor fi ”verzi”, ținând cont de durata de viață a automobilelor cu motoare termice care se află deja în parcurile auto ale autorităților federale.

Decizia ține cont de o Directivă europeană care impune companiilor să elaboreze un raport de sustenabilitate începând din ianuarie 2026, dată de la care doar mașinile electrice vor fi deductibile fiscal. Belgia a decis, însă, să implementeze aceste prevederi în avans.

”Acordul guvernamental din 30 septembrie 2020 prevede că „toate vehiculele noi de companie trebuie să fie neutre din punctul de vedere al carbonului până în 2026”. În plus, Directiva europeană 2019/1161/UE (numită și Directiva pentru vehicule curate) obligă autoritățile contractante să achiziționeze, din 2026, doar vehicule curate, care să nu emită gaze cu efect de seră. Dacă ne propunem să respectăm acordul guvernamental și obiectivele directivei europene, este necesară actualizarea actualei circulare, în care sunt prevăzute condițiile de cumpărare și închiriere a autoturismelor pentru serviciile publice și pentru anumite organisme de interes public”, se arată în actul normativ adoptat de Guevrnul federal din Belgia.

Obligația se aplică tuturor ministerelor federale, precum și cabinetelor celor 15 miniștri și 5 secretari de stat, care însumează 170 de vehicule din cele 920 care alcătuiesc flota de vehicule a autorităților federale, fără a fi luate în considerare cele ale poliției sau Apărării.

„Dacă vrem să atingem obiectivele climatice, guvernul trebuie să devină și mai ecologic. Până în 2030, majoritatea mașinilor oficiale ale guvernului federal ar trebui să funcționeze sustenabil”, a explicat ministrul Serviciului public, Petra De Sutter.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Care sunt atracțiile principale în jocurile de curse cu mașini? Cum găsești cel mai bun joc?

Sfaturi practice pentru menținerea sănătății șoferilor de tir

 

 

 

Adaugati comentariu