Home Administrare flote Monitorizare și aplicații Care sunt atracțiile principale în jocurile de curse cu mașini? Cum găsești cel mai bun joc?

Care sunt atracțiile principale în jocurile de curse cu mașini? Cum găsești cel mai bun joc?

Jocurile de curse cu mașini sunt incredibil de populare în ziua de astăzi, mai ales datorită expansiunii acestora în domeniul realității virtuale. Mai mult decât atât, pasionații de mașini sunt dispuși să-și pună fondurile la bătaie pentru a recrea bordul unei mașini lângă calculatorul sau consola lor – anume volan, pedale, schimbător de viteze și așa mai departe.

De altfel, nu prea ai posibilitatea de a recrea scenele dintr-un joc de curse cu mașini în realitate. Din fericire, poți apela oricând la aceste jocuri video – dar totuși, ce anume le face atât de populare?

Sunt jocurile de curse cu mașini chiar atât de populare?

Răspunsul scurt este da, jocurile de curse cu mașini sunt extrem de populare. Conform statisticilor, în rândul utilizatorilor de console (PlayStation, Xbox), aproximativ 30% din aceștia (în jur de un miliard de utilizatori) au încercat un joc din seria Need for Speed. Totodată, popularitatea excesivă poate fi observată și în numărul de jocuri cu tematică auto dezvoltate pentru cazinourile online.

Furnizori cunoscuți, precum NetEnt și Pragmatic Play, ale căror jocuri pot fi găsite și într-un casino online România, au numeroase sloturi cu tematică auto pe care le poți încerca – Drive: Multiplayer Mayhem, Street Racer și multe altele. Poți apela oricând la BogdanCazino pentru a găsi cazinourile online din România care au în catalogul lor jocuri de la furnizorii respectivi și de a te bucura, la rândul tău, de jocuri cu mașini!

Elementul nr. #1 – Grafica

Grafica trebuie să fie excepțională. Nu trebuie să existe multe diferențe între caroseria udă din viața reală și caroseria unei mașini sub ploaie din lumea unui joc de curse cu mașini. Mai mult chiar, unii dezvoltatori reușesc să îmbunătățească semnificativ modul în care astfel de scene, incredibil de plăcute pentru pasionații de mașini, sunt văzute într-un joc video.

Pe scurt, nu trebuie să existe probleme atunci când vine vorba de grafică!

Elementul nr. #2 – Fizica

Un alt aspect incredibil de important este fizica jocului – anume modul în care elementele acestuia interacționează. Mai exact, dacă mașinile se ciocnesc, rezultatul trebuie să fie unul cât mai realist cu putință. Dacă dai peste un semn de stop mai rezistent, semnul trebuie să fie doborât, dar în același timp caroseria mașinii tale să fie marcată vizual de acest incident.

Deși jocurile de curse cu mașini cu fizică avansată prezintă cerințe de sistem crescute, fanii mașinilor nu dau înapoi. Rar vei vedea un entuziast să renunțe la fizică într-un astfel de joc – mai ales atunci când jocul îi permite tunarea mașinii, schimbarea de componente și nu numai.

Elementul nr. #3 – Sunetul

Dacă ești un fan al francizei Fast & Furious sau Need for Speed, știi prea bine că sunetul este aproape la fel de important ca grafica unui joc de curse cu mașini. Nimic nu se compară cu acel scârțâit de roți pe asfalt sau cu melodiile care au făcut practic istorie în acest univers – probabil Tokyo Drift de Teryiaki Boyz deja poate fi auzit în boxele memoriei tale, după cum s-ar spune.

Așadar, pentru o coloană sonoră de excepție, dezvoltatorii unui joc de curse cu mașini trebuie să fie atenți atât la sunetele scoase de o mașină, cât și la piesele introduse în joc – alerte, puternice, ideale pentru o cursă!

Elementul nr. #4 – Design-ul lumii

Nu în ultimul rând, un joc de curse cu mașini are nevoie de trasee și piste – în număr cât mai mare! De altfel, cum ai vrea ca jucătorii să experimenteze grafica, fizica și sunetul jocului dacă acestea nu sunt puse corespunzător la încercare pe cât mai multe piste.

Probabil ai observat cum majoritatea jocurilor de curse cu mașini încearcă să ofere câte un traseu pentru fiecare anotimp sau pentru cât mai multe tipuri de teren (deșert, plajă, munte și așa mai departe). Știi că ai dat peste un joc de curse cu mașini cu adevărat bun atunci când povestea acestuia te duce prin locații cât mai diverse și interesante.

Care sunt cele mai realiste jocuri de curse cu mașini?

Realismul este, din nou, foarte important. Astfel, dacă ești pasionat de mașini și vrei să afli ce pot face acestea pe un traseu de curse, ar fi bine să încerci cel puțin unul din următoarele jocuri video. Câteva dintre acestea au făcut istorie în acest gen, fiind foarte populare chiar și în ziua de astăzi (la foarte mult timp după lansare).

Așadar, ar trebui să încerci Shift 2: Unleashed, Forza Horizon 4, Assetto Corsa și Project CARS 2, printre altele. Acestea sunt cunoscute ca fiind cele mai realiste jocuri de curse cu mașini din toate timpurile!

În final, totul se rezumă la grafică, fizica jocului, sunet și design-ul lumii. Evident, în acest tip de jocuri, povestea nu este foarte relevantă, dar ce-i drept ajută la asumarea personalității unui pilot de curse excepțional (în cele mai multe cazuri).

Aici se termină acest articol – s-au spus destule și probabil ești deja prins de nostalgie (și descarci Need for Speed Most Wanted pentru a-ți aminti de ce jocurile de curse cu mașini îți plac atât de mult)!

În cazul în care ești pasionat de jocurile de noroc și ai decis să încerci unul din jocurile menționate anterior, nu uita să joci responsabil – jocurile de noroc sunt un mod de a te distra și încerca lucruri noi, nu de a-ți schimba viața din punct de vedere financiar!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ADAS
Monitorizare și aplicații

Beneficiile ADAS pentru managementul flotei

Adoptarea pe scară largă a vehiculelor cu sisteme avansate de asistență pentru...

SafeFleet
Monitorizare și aplicații

SafeFleet a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 24 mil. lei în 2023, în creștere cu 13%

SafeFleet, unul din cei mai importanți jucători pe piața de monitorizare a...

telematice
Monitorizare și aplicații

5 capcane de evitat la achiziția unei soluții telematice

Soluțiile telematice sprijină luarea deciziilor bazate pe date privind costul total de...