Iată modelele documentelor necesare pentru şomajul tehnic

Modelele documentelor necesare pentru şomajul tehnic - cerere cu lista angajaţilor şi declaraţie pe proprie răspundere pentru angajatori - au fost publicate în Monitorul Oficial.
procedura amiabilă

Angajatorii pot depune de miercuri, 1 aprilie, solicitările pentru obţinerea fondurilor pentru şomajul tehnic pentru perioada 16-30 martie. Acestea vor fi procesate în termen de cel mult 15 zile pentru persoanele care au contracte individuale de muncă şi de 10 zile pentru persoanele care lucrează în alte forme contractuale.

şomajul tehnic

Totodată, angajatorii au termen trei zile de la primirea banilor să îi vireze către angajaţi, suma fiind de 75% din câştigul salarial al persoanei pe luna respectivă, respectiv maxim 75% din salariul mediu brut.

Cererea pentru obţinerea şomajului tehnic în cazul celor care au angajaţi prin contracte individuale de muncă se va depune online, la Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

„Guvernul alocă aceste sume brute pentru a putea asigura angajaţii că îşi păstrează continuitatea la nivelul contribuţiilor pe care le plătesc la stat astfel încât angajatorii au obligaţia să facă plăţile după primirea banilor, să facă plăţile aferente nu numai angajaţiilor, ci şi să achite contribuţiile către bugetul de stat astfel oamenii având continuitate în contractele lor de muncă”, a precizat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a spus că persoanele care au alte forme contractuale vor depune cererile la Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. (AJPIS).

şomajul tehnic„Cei care au alte forme contractuale, cei care lucrează prin PFA, cei care lucrează în întreprinderi individuale, cei care lucrează prin contracte de drepturi de autor şi alte forme, mai puţin contractele individuale de muncă, se vor prezenta la AJPIS-uri. Nimeni nu plăteşte de la el, urmând să primească banii prin rambursare. Sistemul pus la punct de guvern este tocmai să vină în sprijinul angajatorilor care nu mai au resursele respective pentru plata salariaţilor, dar şi al celor care lucrează în alte forme contractuale. Cu cât dumneavoastră depuneţi documentele mai repede, cu atât colegii mei, structurile judeţene, le vor procesa rapid”, a transmis marţi Violeta Alexandru.

şomajul tehnic

 

 

CITEŞTE ŞI:

Câştigători în criză. Industria farmaceutică va înregistra afaceri record în 2020

Tesla Cybertruck se va încărca de la soare

11 sindicate cer venit minim universal şi anularea pensiilor speciale

 

Adaugati comentariu