Advertisement

continental
Home Piaţa auto Industrie auto IAA Mobility 2023: Continental și Google Cloud echipează mașinile cu inteligență artificială generativă

IAA Mobility 2023: Continental și Google Cloud echipează mașinile cu inteligență artificială generativă

Continental a anunțat un parteneriat cu Google Cloud în timpul conferinței de presă de la IAA Mobility 2023. Împreună, cele două companii echipează mașinile cu inteligență artificială generativă (IA), făcând din Continental unul dintre primii furnizori de automobile care integrează capabilitățile Google Cloud direct în computerele vehiculelor.

Astfel, șoferii pot interacționa cu mașina lor printr-un dialog natural. De exemplu, indiferent dacă șoferii au nevoie de ajutor pentru a găsi presiunea potrivită în anvelope atunci când mașina este complet încărcată, sau doresc să afle mai multe despre locurile de interes de la destinație sau de-a lungul traseului atunci când sunt în vacanță, IA generativ poate compila informațiile necesare și răspunde la întrebările conducătorilor auto. Cele două companii își aduc fiecare expertiza în parteneriat, și anume în domeniul auto, software, inteligență artificială și cloud computing.

“Împreună cu Google, aducem inteligența artificială în mașina ta și creăm o experiență intuitivă pentru șoferi. Pe baza computerului nostru foarte performant Smart Cockpit, ne așteptăm ca soluția noastră să fie gata de producție în doar 18 luni ce presupun dezvoltarea. Acesta este modul în care viziunea noastră despre vehiculele definite de software începe să devină realitate”, a declarat Philipp von Hirschheydt, membru al Comitetului executiv al Continental și directorul sectorului Automotive, la conferința de presă IAA Mobility a companiei.

La IAA Mobility din acest an, Continental prezintă integrarea sistemului IA generativ în soluția sa de computer foarte performat Smart Cockpit (HPC) cu un vehicul demonstrativ. Continental deservește o piață largă – analiștii de piață anticipează că, în următorii zece ani, vânzările de computere foarte performante pentru vehicule se vor situa în jurul zecilor de miliarde de euro.

Mașinile devin mai inteligente

Sistemul IA al Google Cloud le permite șoferilor să vorbească cu mașina lor. Ei pot întreba despre hoteluri sau atracții turistice de-a lungul traseului lor și multe altele. Șoferul poate dori să afle mai multe despre o anumită clădire istorică din apropiere. În acest caz, sistemul compilează informații detaliate în timp real și le redă șoferului ca un ghid audio într-un muzeu. De asemenea, șoferul poate pune întrebări ulterioare fără a repeta întregul context, IA generativă conversațională a Google Cloud interpretează contextul corect. Continental se asigură că sistemul are acces la informații specifice vehiculului, cum ar fi manualul de utilizare. Asta înseamnă că poate spune chiar șoferului unde este portul USB sau care este presiunea necesară în anvelope atunci când mașina este complet încărcată. Inteligența artificială generativă a Google Cloud permite sistemului să învețe constant, să creeze conținut nou și să se adapteze la preferințele utilizatorului.

„Suntem încântați să colaborăm cu Continental”, a declarat Daniel Holz, vicepreședinte North EMEA la Google Cloud. „Vom combina experiența noastră în software, IA și cloud computing cu cunoștințele profunde ale Continental în industria auto. Împreună, putem crea o nouă generație de soluții digitale pentru automobile care sunt mai convenabile și îmbunătățesc siguranța șoferilor și pasagerilor”, a adăugat acesta.

Computerul foarte performant Smart Cockpit de la Continental

Continental oferă un alt element de construcție pentru ecosistem, de la șosea la cloud și extinde funcțiile de instrumentare, divertisment și asistență pentru șofer care sunt preintegrate în Smart Cockpit HPC. Astfel, compania reduce timpul și efortul de dezvoltare, complexitatea și costurile pentru producătorii de automobile. Smart Cockpit HPC combină experiența utilizatorului și performanța sistemului, îndeplinește în același timp cerințele clienților pentru design-uri tipice de cockpit cu afișaje pentru șofer și display-uri centrale. Toate acestea înseamnă un timp rapid de lansare pe piață – de la primirea comenzii până la producție în 18 luni.

Continental a fost primul furnizor care a deschis calea pentru arhitectura vehiculelor condusă de HPC. Împreună cu Volkswagen, Continental a pus în producție primul computer central foarte performant pentru întreaga rețea de modele electrice ID. Până la sfârșitul anului 2024, vor ieși de pe linia de asamblare 30 de modele de vehicule de la diferiți producători, echipate cu computere de înaltă performanță de la Continental.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

IAA Mobility 2023: Bosch crește prin intermediul soluțiilor și tehnologiilor pentru vehiculul definit de software

Constructor desemnat pentru secțiunea Suplacu de Barcău – Chiribiș, parte din Autostrada Transilvania

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Toyota
Flotă verdeIndustrie auto

Toyota reduce cu o treime producția de mașini electrice

Pentru a face față încetinirii vânzărilor de mașini electrice din Europa și...

Volkswagen
Industrie auto

Vânătoarea de costuri a Volkswagen implică închiderea fabricilor și disponibilizări

Volkswagen nu a (re)găsit încă profitabilitatea așteptată. Pentru a reduce costurile, închiderile...

BYD
BusinessIndustrie auto

BYD vrea să fie un producător „european”. Care este strategia?

Producătorul chinez de vehicule electrice BYD vrea să cucerească Europa și intenționează...

Bosch
Industrie auto

Bosch mizează pe modelul învățământului dual și crește numărul oportunităților pentru elevi

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, aniversează peste zece...