Huawei Technologies extinde colaborările în industria auto pentru a produce maşini electrice

Grupul Huawei Technologies colaborează cu mai mulţi constructori de automobile chinezi pentru a produce maşini electrice marca Aito, cu scopul de a-şi extinde prezenţa în industria auto, a declarat directorul general al companiei Huawei Smart Car.huawei

Potrivit Reuters, Huawei va face echipă cu Chery Automobile, BAIC Motor şi Anhui Jianghuai Automobile Group pentru a dezvolta şi produce în comun a vehiculelor cu marca Aito, a precizat Richard Yu, CEO-ul Huawei Smart Car, la forumul China EV 100 din Beijing.

Compania chineză, care are deja un parteneriat cu Seres Group pentru a produce maşini Aito, plănuieşte o serie de modele, care includ SUV-uri, sedanuri şi vehicule multifuncţionale sub marca Aito, a adăugat Richard Yu.

”Am dori să folosim pe deplin resursele de capacitate de producţie ale producătorilor auto”, a spus Yu, citat de Reuters.

Seres a vândut în 2022 un total de 80.000 de maşini Aito cu sistemul HarmonyOS al Huawei, dezvoltat de companie ca alternativă la Android, în creştere de peste şase ori faţă de acum un an, potrivit dosarelor companiei.

Preşedintele Huawei, Eric Xu, a reiterat că grupul nu produce maşini pe cont propriu, ci doar ajută alţi producători de automobile să producă vehicule mai bune.

Compania chineză a fost lovit de o serie de restricţii la exporturi, de către Washington, care spune că este un risc de securitate, ceea ce grupul neagă.

Sancţiunile au împiedicat-o să cumpere componente cheie, precum şi să folosească sistemul de operare Android al Google.

Sancţiunile au afectat, de asemenea, parteneriatele Huawei cu producătorii auto mondiali, care au renunţat în ultimii doi ani să mai folosească tehnologiile Huawei de conectivitate pentru vehicule, a mai spus Yu.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Organizațiile se pregătesc pentru noi riscuri fiscale și o intensificare a controalelor

Proiectant desemnat pentru ultimul lot, Domașnea – Caransebeș, al drumului de mare viteză Filiași – Lugoj

 

 

Adaugati comentariu