Huawei ameninţă poziţia de lider mondial a lui Samsung

Deşi nu a fost prezent pe piaţa americană, producătorul chinez Huawei a reuşit, în trimestrul I din 2019, nu numai să-şi păstreze a doua poziţie pe piaţa mondială de smartphone, ci să şi reducă decalajul care îl separă de liderul mondial Samsung.huawei

Potrivit firme de cercetare Gartner, Samsung şi-a păstrat, în primele trei luni ale anului, titlul de cel mai mare producător mondial de telefoane inteligente, cu o cotă de piaţă de 19,2%, în scădere, însă, cu 1,3 puncte procentuale faţă de nivelul înregistrat în perioada seimilară anului trecut.

În a celaşi timp, Huawei şi-a mărit spectaculos cota de piaţă, cu 4,8 puncte procentuale, ajungând la 15,7% în primul trimestru din 2019.

Pe locul al treilea pe piaţa mondială de smartphonuri se situează grupul american Apple cu o cotă de piaţă de 11,9%, faţă de 14,1% în urmă cu un an.

„Cererea pentru smartphone-uri premium rămâne inferioară celei pentru smartphone-uri de bază, ceea ce a afectat marjele pentru mărci precum Samsung şi Apple, care au participaţii importante pe zona smartphone-urilor premium”, a declarat directorul de cercetare de la Gartner, Anshul Gupta.

Aceste cifre arată că Huawei a înregistrat cea mai mare creştere anuală dintre primii cinci producători mondiali de telefoane inteligente, respectiv Samsung, Huawei, Apple, OPPO şi Vivo.

Huawei a vândut 58,4 milioane smartphone-uri în primul trimestru al acestui an, cu creşteri în toate regiunile, arată datele Gartner. Grupul chinez a înregistrat rezultate deosebit de bune pe primele sale două pieţe, Europa şi China, unde vânzările de smartphone-uri marca Huawei au crescut cu 69%, respectiv cu 33%.

Preşedintele american Donald Trump a interzis companiilor americane să folosească echipamente de telecomunicaţii străine care reprezintă un risc pentru securitatea naţională. Deşi numele companiei chineze nu a fost menţionat, se consideră că ordinul executiv semnat de Trump îl vizează pe Huawei, despre ale cărui produse mai multe ţări, în frunte cu SUA, au avertizat că ar putea fi folosite de Beijing pentru „supraveghere”.

 

CITEŞTE ŞI:

Noile bancnote de 100 euro şi 200 euro au fost puse în circulaţie

Cum se alege modalitatea de transport

Varianta de Ocolire Bârlad va fi construită din fonduri europene

 

Adaugati comentariu