Advertisement

situaţia drumurilor
Home Infrastructură Hărţi interactive cu situaţia drumurilor şi autostrăzilor, pe site-ul CNAIR

Hărţi interactive cu situaţia drumurilor şi autostrăzilor, pe site-ul CNAIR

Începând din data de 31 decembrie 2019, pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – www.cnadnr.ro – pot fi accesate hărţile interactive care prezintă situaţia drumurilor naţionale şi sectoarele cu risc de înzăpezire.

Cele două hărţi au fost dezvoltate de Centrul De Studii Tehnice, Rutiere şi Informatice – CESTRIN, fără costuri suplimentare, în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicaţii pentru dispozitivele mobile.

Potrivit Ministerului Transporturilor, harta sectoarelor cu risc de înzăpezire este actualizată în baza datelor furnizate de către DRDP-uri.

Pentru început vor fi disponibile doar informaţiile privind transportul rutier, ulterior urmând a fi dezvoltate şi hărţi interactive pentru celelalte moduri de transport, respectiv feroviar, naval şi aerian.

În cea de-a treia etapă va fi lansată şi o aplicaţie pentru dispozitivele mobile care să cuprindă toate modurile de transport.

„Există un dispecerat cu activitate permanentă. În momentul în care se dispune aplicarea restricţiei, în maximum 20 de minute va fi introdusă în platforma hărţii această restricţie. Deci, teoretic, ne axăm să scurtăm perioada de la luarea deciziei până când va fi încărcată în această platformă, astfel încât cei care utilizează reţeaua de drumuri să fie informaţi corect şi rapid. Înainte existau comunicate ale Companiei de Autostrăzi cu privire la aceste restricţii, dar, după cum vedem, flexibilitatea companiei va trebui extinsă şi va trebui sub orice formă informat participantul la trafic. Până acum o făceam cu aceste comunicate, dar ne axăm toate eforturile pentru a pune în aplicare această formulă”, a arătat directorul general al CNAIR, Sorin Scarlat, care a adăugat că deciziile de închidere a unui drum sau de instituire a unor restricţii se vor lua de comun acord cu Poliţia Rutieră.

De asemenea, instituţia are încheiat un protocol de colaborare cu dezvoltatorul aplicaţiei Waze pentru schimb de informaţii, dar şeful companiei nu a putut avansa un termen pentru lansarea unei eventuale aplicaţii comune.

Pe de altăparte, şeful CNAIR a dat asigurări că se vor pune din nou pe site imagini provenite de la camerele de luat vederi situate pe drumurile naţionale, astfel încât participanţii la trafic să poată vizualiza starea drumurilor.

 

CITEŞTE ŞI:

CNAIR îl execută pe Salini Impregilo pentru „autostrada demolată”

Revelion 2020. Restricţii de circulaţie în centrul Capitalei

Proiect de lege pentru „curăţarea” parcărilor publice de mii de maşini abandonate

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autostrada A7
Infrastructură

Autostrada A7: La începutul lunii decembrie se va circula între Buzău şi Focşani

La începutul lunii decembrie se va circula pe toate cele patru loturi...

buftea
Infrastructură

Licitaţie pentru construirea primului pasaj pietonal subteran în oraşul Buftea

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va lansa licitaţia pentru construirea...

Timișoara - Moravița
Infrastructură

CNAIR pegătește lansarea licitației pentru primul lot al Autostrăzii Timișoara – Moravița

Documentația pentru proiectarea și execuția primului tronson (RemeteaMare – Jebel) de pe...

Focșani - Brăila
Infrastructură

Documentația pentru Drumul Expres Focșani – Brăila, transmisă la ANAP

Compania Națională de Investiții Rutiere a transmis, spre validare către Agenția Națională...