Advertisement
risc epidemiologic
Home Miscellanea Financiar Google, donație record împotriva Coronavirus: 800 milioane dolari!

Google, donație record împotriva Coronavirus: 800 milioane dolari!

Cea mai mare donație făcută de o corporație din domeniu până acum: Google ”aruncă” în lupta împotriva bolii Covid-19 suma de 0,8 miliarde USD!

Anunțul a fost făcut de CEO-ul Google și al companiei-mamă Alphabet, Sundar Pichai, vineri, pe 27 martie. Banii vor fi direcționați către afacerile mici și medii, organizațiilor implicate în domeniul sănătății și guvernelor, urmând să fie folosiți în lupta împotriva Covid-19 și pentru a diminua efectele pe care Coronavirus le aduce industriei.

Anul trecut, compania Alphabet a avut un profit de 170 miliarde de dolari, din care peste 80% au provenit din reclamele on-line pe site-urile pe care le deține. Iar cea mai mare parte a donației constă, de fapt, în credite care garantează companiilor și organizațiilor apariții cu bannere și mesaje pe platformele Google (precum YouTube, Adsense, AdWords, etc).

google

Din totalul de 800 milioane USD, 250 milioane reprezintă vouchere pentru ca World Health Organisation și mai bine de 100 de agenții guvernamentale să publice informații critice și măsuri legate de măsurile împotriva Covid-19. 200 de milioane sunt destinați ONG-urilor și instituțiilor financiare la nivel mondial, pentru a le distribui mai departe către mici afaceri, iar exemplele pot continua.

Vezi aici ce donație a făcut Elon Musk!

Un alt exemplu este cel al companiei Apple, care a anunțat că donează 10 milioane de măști spitalelor din Statele Unite. Deja 65.000 dintre ele au ajuns în Alabama, iar restul sunt în drum spre celelalte spitale.

”Acești oameni (doctorii, n.r.) merită toată aprecierea noastră pentru toată munca pe care o depun în primele linii ale războiului. În aceste vremuri extrem de grele trebuie să ne arătăm extrem de puternici”, a spun Tim Cook, CEO Apple.

 


Și Facebook donează 720.000 de măști și caută resurse pentru a dona în viitor ”alte milioane”, conform tweet-ului dat de CEO-ul Mark Zuckerberg.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Exporturile de mijloace de transport
Financiar

Creștere de 8,6% pentru exporturile de mijloace de transport în 2023

Exporturile de mașini și echipamente pentru transport au crescut, în 2023, cu...

emiterea rovinietelor
Financiar

Emiterea rovinietelor şi peajelor prin serviciul SMS al RCS & RDS se suspendă din 5 februarie

Emiterea rovinietelor şi peajelor prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) al...

SUV
Financiar

Parizienii au votat în favoarea triplării costurilor de parcare pentru SUV-uri. Tarif de 18 euro/oră

Parizienii au votat pentru triplarea costurilor de parcare pentru SUV-uri, în urma...

rovinieta
Financiar

Rovinieta 2024: Noile tarife se aplică din data de 11 martie. Care sunt valorile

Din data de 11 martie 2024 se aplică noile tarife pentru utilizarea...