Google, donație record împotriva Coronavirus: 800 milioane dolari!

Cea mai mare donație făcută de o corporație din domeniu până acum: Google ”aruncă” în lupta împotriva bolii Covid-19 suma de 0,8 miliarde USD!risc epidemiologic

Anunțul a fost făcut de CEO-ul Google și al companiei-mamă Alphabet, Sundar Pichai, vineri, pe 27 martie. Banii vor fi direcționați către afacerile mici și medii, organizațiilor implicate în domeniul sănătății și guvernelor, urmând să fie folosiți în lupta împotriva Covid-19 și pentru a diminua efectele pe care Coronavirus le aduce industriei.

Anul trecut, compania Alphabet a avut un profit de 170 miliarde de dolari, din care peste 80% au provenit din reclamele on-line pe site-urile pe care le deține. Iar cea mai mare parte a donației constă, de fapt, în credite care garantează companiilor și organizațiilor apariții cu bannere și mesaje pe platformele Google (precum YouTube, Adsense, AdWords, etc).

google

Din totalul de 800 milioane USD, 250 milioane reprezintă vouchere pentru ca World Health Organisation și mai bine de 100 de agenții guvernamentale să publice informații critice și măsuri legate de măsurile împotriva Covid-19. 200 de milioane sunt destinați ONG-urilor și instituțiilor financiare la nivel mondial, pentru a le distribui mai departe către mici afaceri, iar exemplele pot continua.

Vezi aici ce donație a făcut Elon Musk!

Un alt exemplu este cel al companiei Apple, care a anunțat că donează 10 milioane de măști spitalelor din Statele Unite. Deja 65.000 dintre ele au ajuns în Alabama, iar restul sunt în drum spre celelalte spitale.

”Acești oameni (doctorii, n.r.) merită toată aprecierea noastră pentru toată munca pe care o depun în primele linii ale războiului. În aceste vremuri extrem de grele trebuie să ne arătăm extrem de puternici”, a spun Tim Cook, CEO Apple.

 


Și Facebook donează 720.000 de măști și caută resurse pentru a dona în viitor ”alte milioane”, conform tweet-ului dat de CEO-ul Mark Zuckerberg.

Adaugati comentariu