Elon Musk
Home Piaţa auto Industrie auto Elon Musk ajută cu 1.255 ventilatoare bolnavii de Covid-19

Elon Musk ajută cu 1.255 ventilatoare bolnavii de Covid-19

Așa cum promisese acum o săptămână, Elon Musk a importat ieri în SUA 1.255 ventilatoare din China, pe care le-a pus la dispoziția spitalelor din California.

Până la urmă, și boss-ul Tesla a realizat gravitatea situației și s-a implicat activ în reducerea numărului de victime ale Coronavirusului. După ce promisese că va începe să producă ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19, Elon Musk a realizat că procesul ar putea dura prea mult și a decis să cumpere din banii proprii ventilatoare deja asamblate.

Responsabilii spitalelor californiene și politicienii l-au convins că aceasta este cea mai eficientă soluție, în contextul în care extinderea pandemiei afectează tot mai mulți americani, iar spitalele riscă să rămână fără aparate de asistență a respirației.


Astfel, după ce s-a consultat și cu producătorul de echipamente medicale Medtronic, Musk s-a decis să le importe ventilatoarele:

”Tocmai am avut o lungă discuție tehnică cu Medtronic despre ventilatoarele ultra-performante. Au o echipă foarte impresionantă acolo!”, a declarat americanul.

 

Chiar dacă a importat ventilatoarele, Elon Musk consideră că SpaceX și Tesla sunt pregătite să producă ventilatoare medicale, din moment ce orice model Tesla are sistem de încălzire, ventilație și aer condiționat, iar inginerii SpaceX au dezvoltat deja un sistem care permite respirația la bordul navetei Crew Dragon, care are plănuită prima misiune în luna mai 2020.

Tesla începe livrările de Model Y!

Mai mult, americanul va începe să importe să distribuie în SUA și 226.000 de măști pentru medicii care au grijă de pacienții cu Covid-19.

Ventilatoare Covid-19

Nu știm dacă avem de-a face cu empatie sau strategie de marketing, dar acțiunea lui Elon Musk este cu adevărat lăudabilă, pentru că salvează vieți fără a cere nimic în schimb. Inițiativa lui se alătură celor demarate de alte vedete în lupta cu Covid-19.

Până acum, Silvio Berlusconi a donat 10 milioane de euro pentru construcția a 400 de unități de terapie intensivă în Milano, miliardarul american Bill Ackman a investit ”o parte din averea sa” în fabricarea testelor Covid-19, Pep Guardiola a donat 1 milion de euro, iar Cristiano Ronaldo a dotat două spitale din Lisabona și Porto cu aparatură medicală.

via space.com

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

auto
Industrie auto

ACEA: Pactul verde depinde de acordul dintre Europa și industria auto

Un număr de 13 directori executivi ai principalilor producători de autovehicule și...

tesla
Industrie auto

Tesla își revizuiește planurile privind mașina la un preț accesibil

Se pare că Tesla a decis să renunțe la dezvoltarea unui vehicul...

serban nicolescu
Industrie auto

Șerban Nicolescu este noul director general al fabricii de anvelope Continental din Timișoara

Continental anunță numirea lui Șerban Nicolescu pe poziția de director al fabricii...

Leapmotor
Industrie auto

Stellantis va asambla modele ale chinezilor de la Leapmotor în fabrica din Polonia

Confruntat cu presiunea crescândă din partea producătorilor de automobile chinezi, în special...