Coronavirus: Scenariu catastrofic pentru turism. Scădere de 20-30% în 2020

Pandemia de COVID-19 va provoca, în turism, o scădere a sosirilor cu 20 - 30% în 2020, estimează Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), care până acum se aştepta la o reducere de 1 - 3% comparativ cu 2019.turism

Totodată, Organizaţia Mondială a Turismului, agenţie din cadrul ONU, estimează că, la rândul lor, încasările din turism vor scădea cu 270 – 400 miliarde de euro, ceea ce ar echivala cu aproximativ o treime din veniturile generate în 2019. Această scădere se datorează „introducerii fără precedent a restricţiilor de călătorie în întreaga lume”, spune OMT.

Agenţia subliniază că această nouă prognoză trebuie luată în considerare „cu precauţie, având în vedere natura extrem de incertă a crizei actuale”.

Ultima criză economică a dus la o scădere de 4% a turismului în 2009, reaminteşte OMT. În 2003, reducerea a fost de doar 0,4% după epidemia de sindrom respirator acut sever (SARS), care a ucis 774 de persoane în întreaga lume.

Milioane de locuri de muncă în pericol

„Turismul este unul dintre cele mai afectate sectoare (…) Este clar că riscă să piardă milioane de locuri de muncă”, în special în întreprinderile mici şi mijlocii, care reprezintă aproximativ 80% companii din acest sector, a declarat Zurab Pololikashvili, secretar general al organizaţiei.

OMT nu detaliază prognozele sale pe regiuni sau ţări.

La începutul lunii martie, Agenţia a estimat că Asia-Pacific va fi regiunea cea mai afectată de scăderea numărului de turişti.

Înainte de declanşarea noii pandemii de coronavirus, OMT a prevăzut o creştere de 3-4% pentru turismul mondial.

 

CITEŞTE ŞI:

Viitorul Nissan X-Trail: faruri bumerang și platformă CMF?

România trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră

CORONAVIRUS. În România, producţia de materialele medicale destinate crizei Covid-19 a fost egală cu ZERO

 

Adaugati comentariu