Google a lansat Android Auto pentru orice maşină

Compania americană Google a prezentat la conferinţa anuală pentru dezvoltatori, I/O 2016, sistemul de operare Android Auto, destinat dezvoltării de aplicaţii pentru autoturisme. Aplicaţia Android Auto grupează o serie de facilităţi utile la volan, precum navigare GPS, muzică sau preluare de apeluri ori mesaje.android-auto

Spre deosebire de funcţiile similare ale unui telefon, Android Auto are interfaţa optimizată special, cu butoane mari şi uşor de accesat.

Printre aplicaţiile care stau în spatele facilităţilor oferite de Android Auto se numără Google Maps, Google Play Music, Pandora şi Spotify, ultimele două nefiind disponibile în România.

android-autoAplicaţia Android Auto este independentă, poate fi instalată pe smartphone-urile cu Android şi poate fi folosit în orice maşină, chiar dacă aceasta nu este compatibilă cu platforma care poartă acelaşi nume.

Pentru cei care nu au mai folosit Android Auto, aplicaţia oferă un scurt ghid. Pentru a o putea instala aveţi nevoie de un smartphone cu sistem de operare Android 5.0 sau o versiune mai recentă.

Maşini echipate cu Android Auto ar putea fi produse de constructorii de vehicule chiar de la sfârşitul acestui an, a declarat şeful diviziei de automotive a Google, Andrew Brenner.

Anunţul privind Android Auto vine la o lună după ce compania a anunţat că lucrează la o maşină complet autonomă.

 

Adaugati comentariu