Germania crește bonusul pentru stimularea vânzărilor de automobile electrice
vehiculele electrice

Germania vrea să încurajeze vânzările de automobile electrice și a mărit bonusul acordat de stat la 6.000 euro

Dacă până acum, cei care cumpărau un automobil electric pe piața din Germania primeau un stimulent de 4.000 euro, statul german a mărit acest bonus la 6.000 euro. Bonusul este valabil pentru modelele electrice cu un preț de lista de cel mult 40.000 euro.

Stimulul a fost mărit și pentru achiziția de modele plug-in hybrid de la 3.000 la 4.500 euro.

Jumătate din sumele acordate vor fi plătite de producători ca Volkswagen, BMW și Daimler, care au semnat un acord cu autoritățile germane

electric

Noul program pentru stimularea vânzărilor de automobile electrice în Germania începe în luna noiembrie 2019 și se va derula până în 2025.

Autoritățile germane au în plan și creșterea numărului de stații publice de încărcare pentru automobilele electrice. În următorii doi ani vor fi construite 50.000 de puncte noi de încărcare, iar constructorii auto din Germania vor finanța construcția a 15.000 de puncte de încărcare.

România are în continuare unul dintre cele mai mari bonusuri acordate la achiziția unui automobil electric prin cadrul programul Rabla Plus: 10.000 euro pentru un automobil electric sau 5.000 euro pentru un vehicul plug-in hybrid.

Adaugati comentariu