Advertisement
Autostrada Transilvania
Home Finanţare Leasing financiar Garanti BBVA Leasing extinde accesul la finanţare pentru antreprenorii români

Garanti BBVA Leasing extinde accesul la finanţare pentru antreprenorii români

Garanti BBVA Leasing extinde oportunităţile de finanţare pentru întreprinderile mici şi micro din România, prin semnarea unui acord de împrumut de 7 milioane euro cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE).

Investiţia îşi propune să stimuleze capacitatea acestui segment de afaceri vital pentru economie de a continua activitatea, precum şi de a susţine şi genera locuri de muncă şi venituri, în contextul crizei COVID-19.

Garanti BBVA Leasing, partener al EFSE încă din 2014, este unul dintre principalii jucători din piaţa leasingului din România, ce a demonstrat un angajament puternic de a sprijini grupul ţintă al EFSE. Noua finanţare va fi utilizată pentru a extinde oferta de leasing a instituţiei pentru întreprinderile mici locale, un segment care a fost puternic afectat de efectele economice ale pandemiei.
Leasingul oferă o sursă importantă de finanţare pe termen lung pentru întreprinderile mici şi micro, care nu au întotdeauna garanţii substanţiale, necesare împrumuturilor bancare.

„În această perioadă caracterizată de incertitudine şi provocări, continuăm să fim alături de clienţii noştri, ca partener de afaceri puternic şi de încredere. Suntem aici pentru a sprijini întreprinderile mici şi micro cu soluţii de leasing adecvate, pentru a le ajuta să depăşească actualul context generat de pandemie şi pentru a se dezvolta în continuare. Acest nou acord consolidează colaborarea noastră pe termen lung cu EFSE, pentru susţinerea întreprinderilor româneşti cu instrumente de finanţare potrivite”, a declarat Okan Yurtsever, Director General, Garanti BBVA Leasing.

„Accesul la finanţare rămâne o prioritate esenţială în timpul şi după criza COVID-19. În calitate de jucător de top în sectorul financiar nebancar, Garanti BBVA Leasing este bine poziţionat să continue să sprijine întreprinderile mici şi micro, astfel încât acestea să îşi poată continua activitatea şi, în acest fel, să continue să genereze venituri şi locuri de muncă în aceste perioade dificile. Ne bucurăm că ne putem baza pe parteneriatul nostru de succes pentru a contribui la stabilizarea situaţiei financiare a antreprenorilor români”, a declarat Christoph Tiskens, preşedintele Consiliului de Administraţie al EFSE.

Garanti BBVA Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) face parte din grupul financiar Garanti BBVA România. Grupul reuneşte şi Garanti BBVA şi Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care funcţionează compania Ralfi IFN).

Cu o tradiţie de peste 20 de ani pe piaţa de leasing din România, Garanti BBVA Leasing completează gama de produse şi servicii a grupului Garanti BBVA cu oferte pentru vehicule, echipamente şi imobiliare, sale & lease-back.

Grupul Garanti BBVA România este deţinut de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărui acţionar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Înfiinţat în anul 2005, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) este un fond de investiţii de impact ce îşi propune să favorizeze dezvoltarea economică şi prosperitatea în Europa de Sud-Est şi în ţările din Parteneriatul Estic, investind în succesul întreprinderilor mici şi micro, precum şi în îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale gospodariilor private. Întrucât accesul la serviciile financiare este esenţial pentru dezvoltarea acestui segment de afaceri, EFSE sprijină sectorul financiar din aceste ţări să-şi consolideze capacitatea de a oferi finanţare responsabilă pentru acest grup ţintă. Alături de activităţile sale de investiţii prin parteneri locali, EFSE îşi întăreşte impactul prin intermediul Facilităţii de Dezvoltare EFSE, care oferă asistenţă tehnică, instruire şi alte tipuri de suport nefinanciar pentru antreprenori şi instituţii.

EFSE a fost iniţiată de Banca de Dezvoltare KfW cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (BMZ) şi a Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, capitalul EFSE provine de la agenţiile donatoare, instituţii financiare internaţionale şi investitori instituţionali privaţi.

 

CITEȘTE ȘI:

Noile culori ale maşinilor de Poliţie – albastru şi galben, cu elemente de verde fosforescent

ASF: Asigurarea RCA, valabilă și în format electronic

În curând, Lista neagră a firmelor implicate în trucarea de licitaţii

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Frederic Banco
InterviuriLeasing financiar

Anul 2023 este un an bun pentru industria de leasing și pentru BRD Sogelease

– Interviu cu Frédéric Banco, director general BRD Sogelease

Compania de Apă Buzău
Leasing financiar

Compania de Apă Buzău își extinde flota cu 14 autoturisme în leasing financiar

Compania de Apă Buzău își extinde flota cu 14 autoturisme în leasing...

leasing financiar
Leasing financiar

Peste 8.000 de utilitare ușoare au fost finanțate în leasing financiar în 2022

Societățile de leasing financiar, reunite în asociația de profil ALB, au acordat...

Compania de Apă Buzău
Leasing financiar

Compania de Apă Buzău achiziționează 10 autoturisme în leasing financiar

Compania de apă Buzău intenționează să achiziționează 10 autoturisme în leasing financiar,...