Advertisement

Poliţie
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Noile culori ale maşinilor de Poliţie – albastru şi galben, cu elemente de verde fosforescent

Noile culori ale maşinilor de Poliţie – albastru şi galben, cu elemente de verde fosforescent

Autospecialele noi de Poliţie au fost recolantate în albastru şi galben, cu elemente de culoare verde fosforescent, pentru a asigura vizibilitatea şi pe timp de ceaţă, autocolantele fiind de calitate foarte ridicată.

Potrivit Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), schimbarea a fost necesară pentru ca cetăţenii să poată diferenţia autovehiculele proprii de cele ale Poliţiei Locale.

„Noul design este în concordanţă cu cel al altor state membre UE. Orice cetăţean va recunoaşte acest tip de colant în Europa”, au menţionat reprezentanţii instituţiei.

IGPR a transmis către OSIM, încă de la începutul lunii mai a acestui an, documentele necesare înregistrării noii colantări a autospecialelor.

Conform programului de reînnoire a parcului auto al Poliţiei Române, poliţiştii beneficiază de noi autospeciale pentru realizarea operativă şi profesionistă a activităţilor specifice.

Noile autospeciale sunt necesare activităţilor de patrulare în vederea menţinerii ordinii, liniştii şi siguranţei publice, precum şi pentru deplasarea operativă şi intervenţia rapidă la solicitările cetăţenilor, dar şi în fluidizarea şi controlul traficului rutier. Poliţiştii le vor utiliza în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, atât în municipii şi oraşe ale judeţului, cât şi în mediul rural.

Autospeciale au rampe moderne de semnalizare, acustic şi optic, iar imaginea acestora este schimbată printr-o nouă colantare, foarte vizibilă şi uşor identificabilă. Astfel, maşinile cu noul branding sunt vizibile de la aproape 500 de metri, spre deosebire de actualul design care este vizibil de la aproximativ 200-300 de metri.

În urma negocierii în cadrul acordului-cadru cu producătorul Dacia Renault, s-au obţinut dotări suplimentare faţă de pachetul initial, iar noua colantare nu a presupus costuri în plus pentru Poliţia Română, fiind inclusă în preţul de achiziţie al autospecialei.

La începutul lunii iunie 2020, Ministerul Afacerilor Interne a fost semnat acordurile de achiziţie şi furnizare a noilor autospeciale. Astfel peste 5.400 de autovehicule Dacia, de tip Duster şi Logan vor intra în dotarea Poliţiei Române şi vor face parte din echiparea şi dotarea permanentă a poliţiştilor în desfăşurarea misiunilor specifice.

Aproape 2.100 de autospecialele au fost deja distribuite către subunităţile şi serviciile operative din ţară, din mediul urban şi rural, urmând ca până la finele anului 2020 să mai intre în dotarea poliţiştilor alte 3.300 de autospeciale noi.

 

CITEȘTE ȘI:

ASF: Asigurarea RCA, valabilă și în format electronic

În curând, Lista neagră a firmelor implicate în trucarea de licitaţii

ANPC acordă consultanţă românilor aflaţi în insolvenţă

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

giurgiu-ruse
Siguranţă rutieră

Miercuri încep lucrările de reparație pe Podul Giurgiu – Ruse. Durata estimată, 730 de zile

Lucrările de reparație pe tronsonul bulgar al Podului Giurgiu – Ruse încep...

Bosch Engineering
Siguranţă rutierăTransporturi

Bosch Engineering stabilește noi standarde de siguranță în transportul public din Iași

Bosch Engineering echipează întreaga flotă de tramvaie a orașului Iași cu sistemul...

Goodyear
AnvelopeSiguranţă rutieră

Cum se pregătește autoturismul pentru drumuri lungi. Recomandări Goodyear

De la sistemul de frânare, la presiunea din roți, la nivelul de...