FUSO NOMADPro. Muncă în natură

Designerii de la FUSO, alături de cei de la studioul Dream Drive din Tokyo, și-au valorificat ingeniozitatea și cunoștințele despre designul tradițional japonez pentru a crea NOMADPro, un prototip de loc de muncă pe roți bazat pe șasiul versatilului model Canter.NOMADPro

Pe măsură ce societatea trece la opinii mai progresiste asupra flexibilității la locul de muncă și a creșterii gradului de conștientizare a sănătății, sub toate aspectele sale, mulți încep să-și reevalueze relația cu munca. NOMADPro a fost creat pentru a-i ajuta pe cei aflați în această călătorie, valorificând schimbarea culturală globală și permițând lucrătorilor moderni să descopere punctul favorabil dintre cariera lor profesională și bunăstarea personală.

Lucrurile sunt simple. COVID-19 a zguduit bazele culturii tradiționale la locul de muncă, forțând multe organizații să-și închidă birourile și să implementeze noi strategii de lucru de la domiciliu, punând în mișcare o schimbare culturală care a redefinit stilurile de lucru pentru cel mai probabil previzibil. viitor. Deși această cultură are multe beneficii, tendințele emergente sugerează că munca prelungită la distanță poate avea un impact atât asupra sănătății fizice, cât și asupra sănătății mentale. Timpul crescut petrecut acasă din cauza angajamentelor de muncă și a neliniștii sociale resimțite atunci când ieșiți în public a dus la exerciții fizice inadecvate și la alegeri alimentare necorespunzătoare pentru mulți. Acest nou stil de lucru poate, de asemenea, estompa granițele dintre serviciu și casă, ducând la sentimente de claustrofobie, stres și oboseală mentală.

NOMADPro

Ca răspuns direct la aceste probleme, designerii de la FUSO, alături de cei de la studioul Dream Drive din Tokyo, și-au valorificat ingeniozitatea și cunoștințele despre designul tradițional japonez pentru a crea NOMADPro, un prototip de loc de muncă pe roți bazat pe șasiul versatilului model Canter. Un proiect care redefinește semnificația lucrului de la distanță, oferind utilizatorilor funcția de birou, alături de capacitatea de a scăpa de toate.

Valorificarea puterii de vindecare a naturii în funcționalitatea și designul vehiculului a fost parte integrantă a conceptului NOMADPro. S-a descoperit că petrecerea timpului în natură ajută la îmbunătățirea sănătății mintale, iar acest camion te poate duce chiar în inima acesteia. O caracteristică majoră este aripa dreaptă retractabilă care, atunci când este complet deschisă, vă permite să vă concentrați asupra muncii sau a studiului cu concentrare maximă datorită unui flux constant de aer proaspăt și a fundalului natural al destinației alese, fie că este vorba de o zonă împădurită sau vă aflați în apropierea mării și ascultați, pe fundal, valurile care se sparg de țărm.

Fuso

Designerii au dorit, de asemenea, să ofere un sentiment de legătură cu natura, indiferent de locul unde s-ar afla acest model special. Echipa a canalizat rădăcinile FUSO prin încorporarea elementelor de design japonez în interior. Natura a fost din punct de vedere istoric esențial pentru designul japonez, iar camionul are podea din lemn de bambus cu incrustații de gresie, finisaje din lemn natural și scaune în stil tatami. Cele patru plăci de piatră de la intrare sugerează o grădină tradițională, conducând utilizatorul în natură. Alte influențe locale pot fi găsite în camera de duș cu scaunul de baie hinoki (lemn de chiparos) și vasul de baie oke tipic japonez.

Modul în care a fost decorat exteriorul este un alt semn al designului japonez, deoarece grafica cu aspect modern a fost inspirată de designul textil tradițional al lui yagasuri . Modelul, bazat inițial pe pene de pasăre de pradă folosite pentru săgeți, induce ideea de mișcare rapidă și se aliniază inteligent cu conceptul NOMADPro.

Fuso

NOMADPro a fost proiectat pentru a maximiza utilizarea spațiului, utilizând un design inteligent Swiss Army Knife, care le permite profesioniștilor din mediul urban să treacă rapid și ușor de la modul de lucru la cel de relaxare. Stația de lucru cu masa și banca retractabile sunt perfecte ca spațiu de lucru, dar se pot plasa ulterior, extrem de ușor, în dulapurile lor de depozitare, atunci când este timpul să vă deconectați. Blatul elegant din nuc, chiuveta și plita cu inducție sunt la îndemână pentru a prepara băuturi și mese ușoare, iar o piesă de inginerie îngrijită transformă un colț al camionului într-o cameră de duș privată grație unei uși din lemn stil acordeon. În plus, un flanc pliabil se deschide pentru a forma o punte, oferind un loc perfect pentru relaxare.

Pe măsură ce noaptea se apropie, din unitatea sa de depozitare plasată într-unul dintre pereți poate fi scos un pat pliabil, iar spațiul de lucru din timpul zilei este transformat într-un dormitor confortabil, care beneficiază de iluminare LED ambientală liniștitoare. Puteți să vă încântați cu o carte sau să reutilizați monitorul stației de lucru ca un ecran TV.

NOMADPro, o altă abordare

În zona de lângă Iwaki, un mic oraș japonez de lângă coasta Pacificului din prefectura Fukushima, fiecare copil cunoaște „Iwaki-Go”, un Fuso Canter care a fost transformat pentru a îndeplini rolul de bibliotecă mobilă. Cu ajutorul acestui vehicul iconic, o echipă dedicată reușește să ofere tuturor grupelor de vârstă materiale de lectură interesante, oferind în același timp un loc unic de întâlnire și schimburi de idei.

Bibliotecile mobile au servit orașul din 1968 și rămân la fel de importante ca întotdeauna. Astăzi, microbiblioteca pe roți vizitează în fiecare lună câteva zeci de comunități, școli și instituții de învățământ împrăștiate în regiunea muntoasă, oferind comunităților locale surse noi de materiale de lectură și sprijin emoțional.

Fuso

Designul acestui FUSO Canter special, personalizat pentru acest scop special, este imaginativ și funcțional. La exterior, vehiculul este împodobit cu un design distinctiv, care atrage cititorii de toate vârstele. Iar mai apoi, pereții laterali pot fi deschiși, iar cititorii pot să descopere cele aproximativ 3.000 de cărți care stau, frumos aranjate, pe rafturi. Acestea sunt alese în mod regulat dintr-un stoc de peste 20.000 de titluri, iar selecția depune mult efort. Yoko Hirayama, bibliotecara ce are grijă de acest proiect special, afirmă: „Am dezvoltat o bună înțelegere a preferințelor de carte ale fiecăruia și încercăm întotdeauna să găsim altele noi pentru ei. De asemenea, uneori primim solicitări de la școli pentru cărți asemănătoare care se potrivesc cu tema subiectelor curente ale clasei.”

Designul și funcționalitatea bibliotecii mobile au fost adecvate scopului. Cărțile pentru copiii mai mici sunt păstrate la nivelul ochilor, pe rafturile inferioare, în timp ce cele pentru elevii mai mari și adulți sunt plasate mai sus. Hirayama spune că modul în care sunt plasate titlurile este, de asemenea, importantă. „Evităm să punem împreună toate cărțile populare pentru copii. Le aranjam la întâmplare pentru că am aflat că copiii sunt bucuroși să caute și să descopere cărți, ca într-o vânătoare de comori.”

Fuso

Yoko simte că o parte din rolul ei de bibliotecară mobilă este de a ține un ochi asupra comunității pe care o servește. „Bibliotecile generale sunt puncte importante de adunare și interacțiune a comunității, dar biblioteca mobilă formează legături mult mai strânse cu oamenii. Dacă unul dintre utilizatorii noștri obișnuiți nu împrumută o carte pentru un timp, îmi fac griji pentru cum se descurcă. Și în timp ce căldura verii și frigul iernii pot fi o provocare, bucuria muncii mele este atunci când oamenii îmi spun: „Mulțumesc că ai venit”.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, martie 2023)

 

 

CITEȘTE ȘI:

MERCEDES-BENZ eSprinter 2.0. Progres notabil

Test DACIA JOGGER HYBRID. Ziua recoltei

 

 

 

Adaugati comentariu