Franța majorează taxele de autostradă cu 4,75%, de la 1 februarie

Taxele pentru principalele autostrăzi din Franța vor fi majorate, în medie, cu 4,75%, de la 1 februarie, a anunțat Ministerul francez al Transporturilor, Clément Beaune. În 2022, tarifele au fost majorate cu 2%.
taxele

„Această evoluție este în concordanță cu prioritățile noastre: într-un context inflaționist, se limitează creșterile de prețuri pentru viața de zi cu zi prin protejarea celor care trebuie să folosească mașina pentru a merge la muncă și prin încurajarea tranziției ecologice”, a comentat ministrul.

Această creștere, care este mai mică decât inflația estimată la 6% în 2022, va fi însoțită de o majorare de la 30 la 40% a reducerii acordate celor care efectuează cel puțin 10 călătorii dus-întors pe lună pe același traseu.

O altă reducere de 5% va fi aplicată timp de un an pentru vehiculele electrice pe rețelele de autostrăzi administrate de SANEF și APRR.

În fiecare an, taxele sunt recalculate la 1 februarie, după discuții între Guvern și principalele companii care operează autostrăzile Franței.

 

 

CITEȘTE ȘI:

A apărut revista FLOTE AUTO, noiembrie 2022

Cifrele-cheie care arată cât de indispensabile au devenit autoturismele

 

 

 

 

 

Adaugati comentariu