”Forța de muncă mobilă” – noul concept al următorilor ani

Specialiștii estimează că deja din acest an, 2015, forța de muncă din întreaga lume va fi mobilă în proporție de 37%, iar până în 2017 procentul va crește la 50%. Ce înseamnă, pe scurt, ”forță de muncă mobilă”? Acei angajați sau colaboratori care nu e necesar să fie prezenți la birou pentru job. Un trend care nu poate fi omis și care e strâns legat de evoluția dispozitivelor mobile, după cum vedem în continuare.
forta de munca mobila - floteauto 1

În ultimii 15 ani, dispozitivele mobile, de la telefoane și smartphone-uri până la laptopuri și tablete, au invadat, pur și simplu, lumea. Un lucru care, datorită internetului, înseamnă, de fapt, o conectivitate la un nivel nebănuit până la începutul acestui deceniu.

forta de munca mobila - floteauto 1Practic, dispozitivele mobile au devenit indispensabile pentru oricine are o afacere sau este angajat și are un job. Telefoanele sunt esențiale pentru comunicare și verificarea mailurilor, tabletele sunt foarte utile pentru prezentări și accesul rapid al informației pe net, iar laptopurile sunt indispensabile pentru documente și planuri. Practic, suntem dependenți de aceste gadgeturi, care se dovedesc o parte importantă a jobului de zi cu zi.

Acest nivel foarte complex al comunicării a adus cu sine și o transformare a multora dintre locurile de muncă. Grație conectivității și operativității pe care o conferă internetul și device-urile mobile, productivitatea nu mai este direct legată de prezența la locul de muncă. De altfel, un recent studiu al Diigo.com arată că 3 din 5 angajați se consideră mai productivi ÎN AFARA biroului, iar 32% dintre angajații de pe mapamond se bazează pe cel puțin un dispozitiv mobil în realizarea sarcinilor de serviciu.

BYOD vs. CYOD

Pe nesimțite, asistăm la o schimbare de politică din partea companiilor, privind dispozitivele necesare angajaților. BYOD înseamnă ”Bring Your Own Device” (”folosește-ți propriul dispozitiv), iar CYOD provine de la ”Choose Your Own Device” (”alege-ți dispozitivul dorit”).

forta de munca mobila - floteauto 2Mulți angajați care nu mai trebuie să fie prezenți la birou (cel puțin nu în toată perioada orarului zilnic) preferă să nu mai depindă de sursele puse la dispoziție de companii. Și asta deoarece telefoanele, laptopurile sau tabletele au început să depindă foarte mult de preferințele personale, în plus satisfăcând atât nevoile de serviciu, cât, mai ales, pe cele private. Telefonul îl folosești atât pentru a-ți verifica mailurile de serviciu, cât și pentru a sta conectat pe facebook cu prietenii. Tableta e utilă și pentru prezentări, dar și pentru a vizualiza filme. Laptopul e un instrument important de lucru, dar și de entertainment, cum ar fi jocurile.

Un angajat modern are nevoie doar de un astfel de dispozitiv și de conexiune la internet pentru a putea realiza task-urile zilnice, fără constrângeri drastice de orar sau poziționare (în filosofia corporatistă modernă, angajatul este mai productiv și mai eficient în mediul său familiar, care, de regulă, nu este biroul). Așa încât BYOD este o soluție la îndemână pentru o companie, soluție care implică și alte avantaje: spațiu mai mic pentru birouri, deci cheltuieli mai reduse administrative, precum și necesitatea unui departament IT mai redus. Circa 17% dintre companiile din studiul Azzurri Communications favorizează politică BYOD.

Intervine, însă, o problemă: securitatea datelor și a rețelei. Faptul că angajații pot utiliza orice fel de dispozitiv, fără un control strict din partea companiei, implică și riscul crescut al vulnerabilităților. Prin politica CYOD, companiile le oferă angajaților mai multe opțiuni de device-uri, cărora în prealabil le-au fost instalate aplicații speciale de securitate. În plus, astfel se poate monitoriza mai simplu activitatea angajaților în interesul firmei, deci se poate măsura eficiența acestora. Totul fără a obliga angajatul să fie prezent la birou, deci oferindu-i libertatea dorită pentru a se simți mai productiv.

De aceea, numărul companiilor care apelează la politica CYOD este aroape dublu față de al celor care privilegiază BYOD (31% față de 17%), principalul avantaj ținând de securitatea crescută a rețelei companiei. În plus, nu este de neglijat nici ascensiunea vertiginoasă a soluțiilor de tip Cloud (serverele virtuale), unde se pot înregistra informațiile și datele, care pot fi accesate și share-uite foarte rapid de către toți angajații. Ca să nu mai vorbim de eficientizarea luării deciziilor în grup, datorită funcțiilor de ”ședință la distanță”, avantaje oferite fără probleme de device-urile mobile și care ajută la găsirea mai rapidă a soluțiilor cele mai convenabile și la luarea deciziilor într-un timp mult mai scurt.

Mobilitate și mișcare

Conform celor de la Europcar, anul 2015 va aduce o creștere de 6,6% a călătoriilor în interes de serviciu, trend care va rămâne crescător și în următorii ani. Prin urmare, flexibilitatea este un aspect care va trebui luat mult mai mult în considerare de către companii în viitorul apropiat. Iar flexibilitatea este asigurată în primul rând de dispozitivele mobile, împreună cu gradul înalt de conectivitate asigurat de internet și de platformele ușor accesibile și sigure oferite de sistemul Cloud.

forta de munca mobila - floteauto 3Mai mult decât atât, mobilitatea asigură și un alt nivel al accesului la informații, nelimitat de timp: practic, fluxul de informații poate fi accesat 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, 365 de zile pe an, fără restricțiile majore impuse astăzi de prezența la birou într-un orar fix. Deciziile real-time devin, astfel, esențiale pentru creșterea business-ului sau câștigarea unui avantaj în fața competiției. Iar conectivitatea între angajați asigură o comunicare și o interacțiune care, în final, duc la îmbunătățirea productivității și eficienței.

În concluzie, trendul viitorului imediat este foarte clar: investiția în dispozitive mobile și soluții tehnologice conexe va ajuta la evoluția pozitivă a afacerilor și companiilor. Iar ”biroul mobil” este noua paradigmă pe care un manager modern trebuie să o aibă în vedere în ce privește forța de muncă.

Adaugati comentariu