Advertisement

ninebot - floteauto 1
Home Administrare flote Gadgets și High-Tech Ninebot, robotul personal dedicat mobilității

Ninebot, robotul personal dedicat mobilității

Acum câțiva ani, compania Segway introducea pe scară largă un nou concept al mobilității urbane: vehiculul pe două roți controla de mișcările corpului. O idee care nu a prins în România, dar care este readusă acum în actualitate de Ninebot. Un vehicul electric inedit, dedicat atât amatorilor de gadgeturi, dar și companiilor cu anumite necesități de mobilitate, ba chiar și managerilor open-minded.

ninebot - floteauto 5Ninebot este un vehicul foarte ciudat, la prima vedere, însă a fost conceput pentru a transforma experiența banală de deplasare într-una fun, în paralel oferind și un spirit practic greu de înțeles la prima vedere. În continuare, ne vom ocupa de acest al doilea aspect, deoarece Ninebot este un produs care vizează, într-o măsură destul de mare, și firmele.

În primul rând, trebuie lămurit faptul că Ninebot nu este o copie a lui Segway, ci se dorește o propunere mult mai accesibilă (de două-trei ori mai ieftin, în funcție de model), utilizând o tehnologie similară. Și anume AHRS (Attitude and Heading Reference System), provenită din sistemul aviatic și constând dintr-o serie de giroscoape și senzori de accelerare micro-mecanici, controlați de un procesor de mare viteză. Propulsia este asigurată de două motoare electrice, alimentate de la o baterie litiu-ion care utilizează aceeași tehnologie ca bateriile mașinii electrice Tesla Model S.

ninebot - floteauto 8Principiul de utilizare este dezarmant de simplu: pentru mersul înainte sau înapoi trebuie doar să te apleci spre față sau spre spate, iar pentru virare trebuie mișcat ghidonul spre stânga sau spre dreapta (dar nu rotit, cum se întâmplă la biciclete). Viteza maximă atinsă se cifrează la 20 km/h, însă ea poate fi limitată la o valoare mai redusă, dacă se dorește acest lucru. În plus, Ninebot este foarte ușor, iar faptul că e demontabil îl face simplu de transportat în portbagaj, de exemplu.

Trecând peste detaliile tehnice, este interesant de înțeles în ce măsură se adresează Ninebot companiilor.

În primul rând, acest mijloc de transport se poate dovedi extrem de util pentru deplasarea în incinte mari, de la fabrici și depozite până la clădiri de birouri. Fiind cu propulsie strict electrică și ușor manevrabil, el asigură deplasarea mult mai convenabilă pe distanțele mai lungi, mai ales când acestea trebuie parcurse de multe ori în aceeași zi. Deci în targetul lui Ninebot intră cam orice firmă din domeniul logisticii, de exemplu.

ninebot - floteauto 6Însă Ninebot se poate dovedi mult mai eficient și pentru firmele de pază și patrulare, de la cele care au misiunea de a păzi un imobil până la cele care trebuie să asigure rondul în obiective rezidențiale sau complexuri mari de clădiri. Autonomia bateriei, de 20 km, este pur și simplu arhisuficientă pentru astel de activități, iar încărcarea totală durează circa 4 ore de la o sursă de 220V.

Ninebot își mai poate găsi utilitatatea în domeniul administrativ, în incinta aeroporturilor sau aerogărilor. Mai mult, datorită faptului că ”ghidonul” clasic poate fi înlocuit cu un dispozitiv prin care direcția poate fi controlată doar din genunchi, Ninebot îi permite utilizatorului o libertate foarte mare de manevră: de exemplu, mâinile rămânând libere, pot fi transportate obiecte sau colete ori se pot utiliza diverse ustensile, de la carnete până la tablete.

ninebot - floteauto 2Nu în ultimul rând, Ninebot poate suplini exact nevoia de transport pe distanțele prea scurte pentru a apela la mașină sau mijloacele de transport în comun, dar suficient de lungi pentru a face mersul pe jos ineficient. În plus, Ninebot nu necesită efortul depus la mersul pe bicicletă, așa încât se potrivește de minune cu un manager open-minded, care îl poate folosi pentru naveta casă-serviciu, ba chiar pentru vizitele din cadrul clădirii în care lucrează.

Cu alte cuvinte, Ninebot este potrivit pentru o gamă largă de aplicații de natură comercială și administrativă, așa încât merită luată în seamă investiția într-un asemenea vehicul. Este adevărat, prețul se cifrează la jumătate din al celei mai ieftine versiuni Dacia Sandero, de exemplu, însă și avantajele sunt pe măsură.

MAI MULTE DETALII DESPRE NINEBOT – PE SITE-UL IMPORTATORULUI UNIC DIN ROMÂNIA

%s Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Angel Eyes
Gadgets și High-Tech

Angel Eyes vs. faruri standard pe BMW E46: Avantaje și dezavantaje

BMW E46, un model apreciat atât de entuziaștii auto, cât și de...

Inteligența Artificială
Gadgets și High-Tech

Cum va transforma Inteligența Artificială industria auto

Inteligența Artificială (AI) schimbă lumea. Aceasta include și industria auto, potrivit consultanților...

cazinou
Gadgets și High-Tech

Șansele de la cazinou vs șansele de la pariurile sportive

Șansele de la cazinou vs șansele de la pariurile sportive. În labirintul...

Continental
Gadgets și High-Tech

Inovație mondială de la Continental. Gardianul infailibil

Împreună cu partenerul său trinamiX, Continental prezintă o inovație mondială: ecranul de...