Advertisement

Home Piaţa auto Flotă verde FORMULA E face istorie în New York cu primul ePRIX cu zero emisii

FORMULA E face istorie în New York cu primul ePRIX cu zero emisii

Campionatul FIA Formula E – prima competiţie din lume destinată exclusiv maşinilor electrice cu un singur loc – îşi uneşte forţele cu Enel pentru a compensa complet emisiile în cadrul cursei inaugurale din New York, devenind astfel primul eveniment cu zero emisii din istoria campionatului.

Campionatul FIA Formula E este prima serie de curse pentru maşini integral electrice cu un singur loc, ce au loc pe străzile unora dintre cele mai reprezentative oraşe din lume, cum ar fi Hong Kong, Marrakesh, Buenos Aires, Monaco, Paris, Berlin, New York şi Montreal. Campionatul reprezintă o viziune a viitorului industriei auto, servind drept o platformă care prezintă ultimele inovaţii ale tehnologiei maşinilor electrice, dar şi soluţii de energie alternativă. În ediţiile următoare se aşteaptă ca legislaţia să devină mult mai permisivă, ceea ce va oferi producătorilor posibilitatea să se concentreze pe dezvoltarea motorului şi componentelor bateriei, care vor ajunge în cele din urmă şi la maşinile electrice de zi cu zi.

Campionatul FIA Formula E 2016/17 prezintă 10 echipe şi 20 de piloţi care concurează în nouă oraşe de pe cinci continente, pentru a obţine titlul de Campion al cursei Formula E. Sezonul de deschidere al Formula E a avut loc în septembrie 2014 în cadrul Olympic Park din Beijing. Cel de-al treilea sezon al seriei de curse electrice de stradă a început pe 9 octombrie în Hong Kong, iar finala va avea loc pe 29-30 iulie în Montreal.

Enel – Partnerul Oficial pentru Energie al Formula E – contribuie la reducerea emisiilor din cadrul evenimentelor Formula E prin soluţii energetice inteligente. Alături de generarea inovatoare de energie curată, de soluţiile de management şi stocare a energiei, Enel va compensa emisiile în cadrul evenimentului din New York prin emiterea de certificate verzi din portofoliul său de centrale de energie regenerabilă, cum este centrala eoliană Enel Green Power Stipa Nayaa din Mexic cu o capacitate de 74 MW.

Turbinele eoliene de la Stipa Nayaa previn emisiile a 133.000 tone de CO2 pe an, echivalentul eliminării din trafic a 26.000 de maşini.

„Parteneriatul Enel cu Formula E a luat naştere într-un mod firesc, datorită faptului că îmbrăţişăm de ambele părţi oportunităţile extraordinare care apar în domeniul mobilităţii electrice, oraşelor inteligente şi revoluţiei energiei curate. Aşa cum Formula E împinge în continuare barierele tehnologiei cu fiecare cursă organizată, Enel încearcă în fiecare zi să promoveze beneficiile electricităţii la nivelul societăţii şi avantajele decarbonizării sale totale”, a afirmat Francesco Starace, CEO şi General Manager Enel.

De asemenea, Formula E colaborează cu FIA şi DHL – Partenerul fondator si partenerul oficial pentru Logistică – pentru realizarea unui calendar al evenimentelor ce presupune reducerea transportului aerian de mărfuri către fiecare loc de desfăşurare. DHL este un promotor al serviciilor logistice sustenabile, anunţându-şi la începutul acestui an angajamentul de a ajunge să opereze cu zero emisii până în anul 2050.

Echipamentul necesar cursei din New York – inclusiv cele 40 de maşini integral electrice de Formula E, bateriile şi piesele de schimb – a fost livrat în siguranţă în Statele Unite beneficiind de expertiza DHL în transportul maritim, care presupune de 100 de ori mai puţine emisii de CO2 faţă de transportul aerian al aceleiaşi cantităţi de marfă.

Înaintea mult aşteptatului eveniment care debutează pe Brooklyn Cruise Terminal în Red Hook pe 15 şi 16 iulie, Alejandro Agag – Fondator & CEO Formula E, alături de Patrizia Grieco – Chairman Enel, Francesco Starace – CEO Enel, şi Ken Allen – CEO DHL Express, au sunat clopoţelul de închidere a sesiunii de tranzacţionare la Bursa de Valori din New York.

Grupul a participat la ceremonia de închidere a sesiunii de tranzacţionare şi la o sesiune de fotografii pe balconul clădirii Bursei de Valori de pe Wall Street, alături de câteva staruri ale Campionatului FIA Formula E – primul campion Formula E şi pilot al NextEV NIO – Nelson Piquet Jr, şi câştigătorul Berlin ePrix pentru Mahindra Racing – Felix Rosenqvist.

“A fost o adevărată onoare să fiu invitat la tragerea clopotului de închidere a sesiunii de tranzacţionare a Bursei de Valori din New York. Cu sprijinul continuu al Enel şi al DHL, Formula E nu face istorie doar cu prima cursă din New York, ci şi cu primul eveniment cu zero emisii din istoria seriei. Atât Enel, cât şi DHL împărtăşesc aceeaşi viziune şi obiectiv de a ajuta Formula E să renunţe la emisiile de carbon până în anul 2020 – viitorul este electric”, a conchis Alejandro Agag, Fondator & CEO al Formula E.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Ford E-Transit
Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Ford E-Transit. Actualizări importante

Ford Pro introduce opțiunea de autonomie extinsă pentru E-Transit și crește versatilitatea...

Volkswagen
Flotă verdeIndustrie auto

Volkswagen va dezvolta o mașină electrică de 20.000 de euro, începând din 2027

Volkswagen a dat ”undă verde” producerii unei mașini electrice entry-level, la un...

Flotă verde

Curiera vinde 10% din afacere pentru achiziția de mașini electrice și dezvoltarea platformei

Curiera, business de curierat electric cu activitate în București și Ilfov, anunță...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Tendințe în electrificarea flotelor din România

Pentru majoritatea companiilor din România, electrificarea flotelor este o decizie locală, nefiind...