Fonduri europene pentru Drumul Expres Satu Mare – Baia Mare

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus cererea de finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru completarea/revizuirea Studiului de Fezabilitate destinat sectorului Satu Mare - Baia Mare al Drumului Expres Petea - Baia Mare.
CNAIR

Fondurile vor fi alocate prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectiv Specific 2.2. Apel de proiecte pentru Dezvoltarea infrastructurii rutiere – sprijin pregătire proiecte de investitii, Operațiunea – Creșterea accesibilității zonelor cu o conectivitate redusă la infrastructura rutieră a TEN-T.

Rezultatele așteptate ale proiectului privind revizuirea Studiului de Fezabilitate pentru sectorului de drum expres Satu Mare – Baia Mare sunt:

  • Completare/Revizuire Studiu de fezabilitate, ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare (norme,normative, standarde, legi etc.);
  • Întocmirea documentației suport și asistență acordată Beneficiarului pentru depunerea și susținerea aplicației de finantare.
  • Pregătirea Documentației de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări și asistență tehnică acordată Beneficiarului în perioada derulării procedurilor de achiziție publică pentru proiectare și execuție lucrări.

Valoarea totală a proiectului este de 16,7 milioane de lei , din care 85% este contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 11,975milioane de lei, 15% contribuția națională -2,1 milioane de lei, restul de 2,6 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Potrivit CNAIR, durata proiectului este de 21 luni.

 

CITEȘTE ȘI:

Obţinerea permisului auto suspendată temporar în Bucureşti

Planul de relansare economică. Bani nerambursabili pentru firmele din sectorul auto

Accesul rutier în Grecia, doar pe la vama Kulata – Promachonas

 

Adaugati comentariu