Accesul rutier în Grecia, doar pe la vama Kulata – Promachonas

Conform deciziei autorităților elene, în perioada 1-15 iulie 2020, accesul rutier pe teritoriul Greciei în scop turistic este permis doar prin punctul de trecere al frontierei Kulata (Bulgaria) - Promachonas (Republica Elena), a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
Kulata - Promachonas

Reamintim că începând cu data de 1 iulie 2020, toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) sunt obligate să completeze, cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența electronică a celor care călătoresc în această țară.

După completare, solicitanții vor primi un cod unic de confirmare a înregistrării, care trebuie prezentat autorităților de frontieră (în format electronic sau tipărit), în momentul intrării pe teritoriul elen.

Formularul este disponibil în limba engleză la adresa https://travel.gov.gr. Rămân obligatorii măsurile generale de prevenție (purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor) și de distanțare socială.

Pot fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu Covid-19, situație în care, persoana testată trebuie să aștepte, în condiții de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic, rezultatul testului.

Refuzul efectuării testării se sancționează cu amendă în cuantum de 500 euro.

De asemenea, MAE menționează faptul că autoritățile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, funcție de numărul de numărul de noi cazuri de Covid – 19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

 

CITEȘTE ȘI:

Planul de relansare economică. Reabilitarea a 27.000 km de drumuri județene și locale

Conducerea automatizată în orașe. Continental continuă seria proiectelor de cercetare PRORETA

Planul de relansare economică. Demararea construcţiei pe 3.000 km de autostrăzi şi drumuri expres

 

Adaugati comentariu