Planul de relansare economică. Bani nerambursabili pentru firmele din sectorul auto

Prin intermediul Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, lansat de Guvern miercuri, firmele din sectorul auto, precum şi cele din domeniul transporturilor pot accesa granturi (bani nerambursabili) pentru repornirea activităţilor economice sau pentru investiţii.
erodarea puterii de cumpărare

Astfel, potrivit documentului, firmele din domeniul auto, dar şi cele din transporturi sau din industria sanitară, farmaceutică, alimentară, IT, energie, construcţii, turism şi confecţii vor mai avea la dispoziţie un buget de 550 milioane pentru investiţii şi reconversia economică a IMM-urilor. Valoarea unui grant este cuprinsă între 50.000 – 200.000 euro, putând fi finanţate producţia şi achiziţia de echipamente, utilaje sau tehnologii.

Totodată, Guvernul va aloca un buget de 350 de milioane de euro pentru acordarea de bani nerambursabili către firmele din transporturi, HoReCa, turism şi evenimente. Granturile vor putea fi folosite pentru repornirea activităţilor economice, valoarea unui grant fiind de maximum 125.000 de euro. Pot fi finanţate stocurile şi achiziţia de echipamente şi pot fi plătite datoriile către furnizori.

Pe de altă parte, microîntreprinderile din toate domeniile, inclusiv cele din transporturi vor primi granturi de sprijin în valoare de 2.000 de euro/SRL fără salariaţi, masură pentru care Guvernul va aloca un buget de 100 de milioane de euro, estimând că vor fi 50.000 de beneficiari. Din acești bani nerambursabili vor putea fi finanţate stocurile şi vor putea fi plătite datoriilor către furnizori, chiriile şi utilităţile.

Potrivit Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, un buget de 160 de milioane de lei va fi destinat şi firmelor din comerţ şi din domeniul serviciilor afectate de criza Covid-19 pentru finanţarea chiriilor pentru perioada în care desfăşurarea activităţii a fost afectată de starea de urgenţă sau de cea de alertă. Statul va suporta astfel valoarea chiriei/beneficiar/lună, pentru o perioadă de 3 luni.

 

CITEȘTE ȘI:

Accesul rutier în Grecia, doar pe la vama Kulata – Promachonas

Planul de relansare economică. Reabilitarea a 27.000 km de drumuri județene și locale

Conducerea automatizată în orașe. Continental continuă seria proiectelor de cercetare PRORETA

 

Adaugati comentariu