Fonduri europene pentru drumul de mare viteză Baia Mare – Bistrița

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a obținut fonduri europene nerambursabile pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Lotul 1 Baia Mare - Bistrita, parte din drumul de mare viteză Baia Mare - Suceava.
vehicule ”verzi”

Finanțarea nerambursabilă va fi alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Obiectiv Specific OS 2.2 Apel de proiecte pentru Dezvoltareainfrastructurii rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiții, Operașiunea – Creșterea accesibilitatii zonelor cu o conectivitate redusă la infrastructura rutierăa TEN-T.

Potrivit CNAIR, obiectivul general al proiectului este asigurarea unei legaturi rutiere, între obiectivele de investiții care fac parte din strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere de transport, respectiv „Drum Expres Conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Granița Româno-Ungară – Drum Expres M49 Ungaria)” și „Drum expres Satu Mare – Baia Mare și legăturile la drumurile existente” în partea de nord – vest și Drum Expres Pașcani – Suceava și Drum Expres Suceava – Siret în partea de nord – est, aflate pe rețeaua TEN-T.

Valoarea totală a proiectului este de 23,95 milioane de lei, din care 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 17,2 milioane de lei, 15% contribuția proprie – 3,037 miliaone de lei, restul de 3,7 mil. lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata proiectului destinate Lotului 1 Baia Mare – Bistrița este de 20 luni, respectiv între 1 septembrie 2021 și 30 aprilie 2023 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Directiva privind declararea publică a impozitelor plătite în fiecare țară a fost adoptată

Piaţa auto din UE a scăzut în octombrie pentru a patra lună consecutiv

 

Adaugati comentariu