Advertisement

chestionare auto
Home Piaţa auto Autoturisme Cum reuşeşti să răspunzi fără să greşeşti la întrebările capcană din chestionarele auto

Cum reuşeşti să răspunzi fără să greşeşti la întrebările capcană din chestionarele auto

Cum reuşeşti să răspunzi fără să greşeşti la întrebările capcană din chestionare auto. Examenul auto reprezintă cel mai important examen din viaţa unui şofer, motiv pentru care rezolvarea unor teste auto online în timpul pregătirii pentru acest examen este extrem de importantă. Cu toate că internetul este plin de site-uri cu teste auto, cel mai indicat este accesarea site-ului oficial DRPCIV, în cadrul căruia sunt create condiţiile similare cu cele de la examenul propriu-zis.

În plus şi întrebările din chestionare auto de pe acest site se pot regăsi în testul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere. În acest fel candidaţii îşi pot testa nivelul de pregătire, dar pot descoperi şi întrebările care îi pot pune în dificultate, asa- numitele întrebări capcană.

Rolul pregătirii pentru examen cu ajutorul chestionarelor auto

Scoala auto are rolul de a instrui candidaţii atât pentru examenul de obţinerea a permisului de conducere, cât şi pentru circulaţia pe drumurile publice în siguranţă. În plus, aceşti candidaţi au obligaţia de a se pregăti foarte bine pentru acest prag. Astfel că, pe lângă lecţiile pe care le oferă instructorii auto, aceştia pot rezolva individual chestionare auto pe DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor), site-ul oficial al instituţiei.

Rezolvarea şi completarea unui număr cât mai mare de chestionare auto va ajuta candidaţii atât să îşi verifice cunoştinţele, cât şi să îşi pună la punct aspectele pe care nu le au foarte bine sedimentate. Totodată, prin intermediul acestor chestionare, pot fi descoperite şi întrebările considerate a fi capcană şi care pun dificultăţi chiar şi şoferilor experimentaţi.

Chestionarele auto DRPCIV 2021 sunt formate din 26 de întrebări, la care nu ar trebui să se greşească răspunsul a mai mult de 5 întrebări, deoarece înseamnă că persoana care le-a rezolvat a picat testul. De asemenea, cele mai multe dintre aceste teste conţin cel puţin o întrebare capcană, întrebare care are rolul de a încurca şi pune în dificultate candidaţii.

Totuşi, cu o atenţie sporită şi, mai ales, cu cunoştinţele bine sedimentate despre tot ce presupune rolul de şofer, de la partea legislativă, la cea tehnică şi partea de prevenţie, aceste întrebări pot fi depăşite cu succes, iar rezultatele testelor să fie dintre cele mai bune.

Sfaturi pentru rezolvarea întrebărilor capcană

Pe lângă acumularea cunoştinţelor şi informaţiilor despre tot ce presupune rolul de conducător auto, candidaţii pot ţine cont de câteva sfaturi oferite de www.Chestionareauto.ro pentru a nu întâmpina probleme atunci când se întâlnesc cu întrebările capcană din chestionare.

Un prim sfat este citirea cu mare atenţie a cerinţei întrebării respective. Candidaţii ar trebui să nu se lase cuprinşi de emoţii şi să concentreze la rezolvarea testului, astfel că citirea de mai multe ori a unei întrebări pentru a înţelege exact cerinţa va ajuta candidatul să aleagă răspunsul corect.

Totuşi, dacă acesta se întâlneşte cu acest gen de întrebări în timpul pregătirii iniţiale, înainte de examenul de obţinere a permisului auto, poate nota atât întrebările considerate dificile, cât şi răspunsul dat acestora. Ulterior, candidatul pentru permis poate cere instructorului auto să îi explice partea care i se pare neclară.

Exemple de întrebări capcană din chestionare auto

Emoţiile şi stresul sunt factori care au un impact destul de mare asupra concentrării candidaţilor în timpul examenului pentru permisul de conducere. De aceea, aceştia ar trebui să fie foarte atenţi la cerinţele întrebărilor, unele dintre cele care pun adesea dificultăţi fiind din sfera privind modul de sancţionare a conducătorilor auto care nu respectă legile de circulaţie sau sancţiunile prevăzute pentru problemele pe care la au şoferii la autoturisme.

De exemplu, cum sunt sancţionaţi conducătorii auto care nu oferă prioritate pietonilor angajaţi în traversare, atunci când aceştia au dreptul?

  1. A) prin anularea permisului de conducere;
    B) prin amendă contravenţionala şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule;
    C) prin amendă contravenţionala şi puncte de penalizare.

Cei mai mulţi dintre candidaţi au tendinţa să bifeze ca răspuns varianta a), însă cea corectă este varianta b) deoarece nu se anulează, ci se suspendă dreptul de a conduce, şoferul primind totodată şi o amendă contravenţionala.

Un alt exemplu de întrebare capcană este şi următoarea: în ce situaţii poliţistul are dreptul de a reţine permisul de conducere al unui conducător auto:

  1. A) pentru neacordarea priorităţii de trecere;
    B) permisul de conducere este deteriorat;
    C) permisul de conducere prezintă modificări, ştersături sau adăugiri.

În acest caz, cei mai mulţi viitori şoferi au tendinţa să bifeze variantele a) şi c), însă legislaţia în vigoare menţionează că şi starea de deteriorare a permisului de conducere poate duce la reţinerea acestuia. Deci toate trei sunt răspunsuri corecte.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autoturisme

Ce înseamnă cu adevărat un SUV? Află caracteristicile acestei clase

SUV este acronimul de la Sport Utility Vehicle și este o clasă...

Marco Polo
Autoturisme

Marco Polo, globetrotter-ul Mercedes-Benz, a împlinit 40 de ani

Încă din 1984 autorulota compactă Mercedes-Benz Marco Polo a stabilit standarde în...

Suzuki
Autoturisme

Sisteme 4×4 Suzuki. Suflete hoinare

Nicăieri în industria auto, n-o să găsești o ofertă atât de variată...

su7
Autoturisme

Xiaomi a livrat primul său automobil electric, SU7. Compania a primit peste 100.000 de comenzi

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a primit peste 100.000 de comenzi pentru...