Piaţa auto din UE a scăzut în octombrie pentru a patra lună consecutiv

Piaţa auto din Uniunea Europeană au scăzut cu 30,3% în octombrie, pentru a patra lună consecutiv, arată datele publicate joi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Piaţa auto

Cu 665.001 de unități vândute, este cel mai scăzut nivel înregistrat la nivelul unei luni octombrie de la începutul înregistrării datelor statistice.

Statistica lunii octombrie

Piaţa auto

Sursa: ACEA

Potrivit ACEA, majoritatea pieţelor auto din UE au înregistrat scăderi de două cifre, inclusiv cele patru mari pieţe: Italia (-35,7%), Germania (-34,9%), Franţa (-30,7%) şi Spania (-20,5%).

Pe ansamblul primelor 10 luni din 2021, înmatriculările de autoturisme în Uniunea Europeană au crescut cu 2,2% în ritm anual, până la aproximativ 8,2 milioane unităţi.

”În pofida scăderii recente a vânzărilor din cauza impactului continuu al crizei aprovizionării cu semiconductori, câștiguri substanțiale obținute la începutul anului au contribuit la menținerea volumelor totale în teritoriu pozitiv. De asemenea, cererea a rămas pozitivă în trei din cele patru piețe cheie ale UE: Italia (+12,7%), Spania (+5,6%) și Franța (+3,1%). În schimb, performanța Germaniei de la începutul anului
s-a înrăutățit comparativ cu anul trecut (-5,2%)”, precizează ACEA.

Marii producători auto au înregistrat în luna octombrie vânzări mai mici, precum Volkswagen (44%), Ford (40%), Stellantis (33%), Daimler (34,2%) şi Renault (31,7%).

Conform statististicii Asociaţiei europene, piaţa auto din România a înregistrat o contracţie de 23,3% în luna octombrie, fiind înmatriculate doar 9.608 autoturisme, faţă de 12.523 unităţi în luna octombrie a anului trecut.

Totodată, ritmul de creştere înregistrat de piaţa auto din România este mai mic decât media din UE, în primele zece luni fiind înmatriculate 97.870 de autoturisme, în creştere cu doar 0,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

 

CITEȘTE ȘI:

Proiect de lege pentru plafonarea tarifelor RCA. Cum se agită asigurătorii

Cele 12 proiecte de autostrăzi și drumuri expres din zona Moldovei și Bucovinei

 

Adaugati comentariu