Fonduri europene pentru Autostrada Sibiu-Făgăraş

Proiectul de revizuire al Studiului de Fezabilitate destinat construirii Autostrazii Sibiu-Făgăraş va fi finanţat din fonduri europene, a anunţat CNAIR, care a încheiat cu Ministerul Transporturilor contractul de finanţare.
Sibiu-Făgăraş

Fondurile nerambursabile vor fi alocate prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv Specific 2.1 – Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiţii, Operaţiunea – Creşterea mobilităţii pe reţeaua rutieră TEN-T globală.

Valoarea totală a proiectului este de 19,9 milioane de lei, din care 85% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 14, 3 milioane de lei, 15% contribuţia naţională – 2,5 milioane de lei, restul de 3,1 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Perioada de implementare a proiectului este de 62 luni, respectiv între data de 1 mai 2015 şi 30 iunie 2020 la care se adaugă, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea contractului de finanţare.

Autostrada Sibiu-Făgăraş, în lungime de 72 km, este unul dintre cele două tronsoane ale şoselei de mare viteză care va lega Sibiu de Braşov. Pentru tronsonul Făgăraş-Braşov (48 km), nu a fost lansată licitaţia pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate.

Într-un document transmis Parlamentului în luna iunie 2019, ministrul Răzvan Cuc estima că lucrările de execuţie ale ambelor tronsoane din autostrada Sibiu-Făgăraş-Braşov vor fi încheiate până în trimestrul IV din 2023.

 

CITEŞTE ŞI:

Carteluri din industria auto amendate de Comisia Europeană. INFOGRAFIC

Tata Nexon EV – cel mai ieftin SUV electric!

Alertă de vreme rea. A nins pe Transfăgărăşan şi Transalpina

 

 

Adaugati comentariu