Fonduri europene pentru 58 de poduri amplasate pe rețeaua rutieră națională

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încheiat cu Ministerul Transporturilor contractul de finantare pentru elaborare/actualizarea documentațiilor tehnice destinate modernizării sau construcției unui număr de 58 de poduri amplasate pe rețeaua rutieră națională, în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile.
poduri

Finanțarea va fi alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectiv Specific 2.2 Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiții, Creșterea accesibilității zonelor cu o conectivitate redusă la infrastructura rutieră a TEN-T.

Valoarea totală a proiectului este de 11,6 milioane de lei, din care 85% este contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune – 8.371.501,35 lei, 15% contribuția națională – 1.477.323,77 lei, restul de 1.720.509,28 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

”Prin dezideratele implementării proiectului, se intenționează asigurarea documentațiilor tehnice atât pentru modernizarea/reabilitarea unor poduri existente, precum și construcția unor poduri noi”, a precizat CNAIR.

Durata proiectului este de 22 luni, respectiv între decembrie 2020 și septembrie 2022, la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

 

CITEȘTE ȘI:

100 de sancțiuni contravenționale aplicate taximetriștilor, într-o singură zi

Documentația tehnică pentru Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț va fi finanțată din fonduri europene

 

Adaugati comentariu