100 de sancțiuni contravenționale aplicate taximetriștilor, într-o singură zi

Poliţiștii Direcției Transporturi au aplicat 100 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 25.000 de lei, în urma unei acţiuni de control, organizată luni, pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul transportului rutier, în regim de taxi şi în regim de închiriere, precum şi a respectării prevederilor Legii nr. 55/2020.
sancțiuni

„Activităţile derulate pe parcursul acţiunii au avut ca obiective eliminarea pirateriei şi verificarea activităţii taximetriştilor autorizaţi, respectarea normelor legale care reglementează activitatea de transport persoane şi diminuarea concurenţei neloiale, verificarea stării tehnice a autoturismelor şi a aparatelor de taxat”, a transmis Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Totodată, a fost verificat modul de respectare a normelor în vigoare, în scopul prevenirii/limitării răspândirii noului coronaravirus SARS-CoV-2, precum şi modul de purtare a măştii de protecţie în mijloacele de transport în comun.

Au fost verificate 248 de autovehicule, legitimate 441 de persoane, iar, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 100 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 25.000 de lei.

Nouă dintre sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 83 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, şapte pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 şi una la alte acte normative.

De asemenea, în cadrul acţiunii, au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

 

CITEȘTE ȘI:

Documentația tehnică pentru Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț va fi finanțată din fonduri europene

De ce au dificultăţi la angajare persoanele de peste 45 de ani

Adaugati comentariu