Finanţările de vehicule în primele 9 luni reprezintă 73% din portofoliul BCR Leasing

BCR Leasing a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, o creştere a vânzărilor cu aproximativ 95% faţă de perioada similară a anului trecut, valoarea bunurilor finanţate fiind de circa 61 milioane euro.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate pe segmentul de leasing pentru vehicule comerciale grele, unde compania a realizat o triplare a valorii finanţate faţă de trimestrul trei 2013.

Finanţările de vehicule au reprezentat, pe primele trei trimestre din acest an, aproape 73% din portofoliul de produse al BCR Leasing IFN. În interiorul acestui segment, mai mult de jumătate din finanţări (52%) au fost destinate leasingului de autoturisme, 38% leasingului de vehicule comerciale grele şi 10% leasingului de vehicule comerciale uşoare.

Am încercat să răspundem adecvat cerinţelor pieţei, practicând niveluri atractive de costuri la client, concomitent cu o creştere a celorlalte beneficii legate de nivelul avansului minim, perioada maximă de finanţare, cotele de asigurare negociate cu societăţile de asigurare partenere, astfel încât pachetul de finanţare-asigurare-servicii oferit clientului să îşi păstreze competitivitatea în orice moment”, a declarat Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing IFN.

Pe segmentul de leasing pentru autoturisme noi, compania a înregistrat creşteri cu 84% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, finanţărea de vehicule comerciale grele s-a aflat în centrul preocupărilor BCR Leasing IFN, mai mult decât în anii precedenţi, compania adăugând noi beneficii pentru clienţi prin promovarea în comun cu dealeri-parteneri, pe anumite mărci şi segmente.

În acord cu posibilităţile financiare şi cerinţele actuale ale transportatorilor, compania oferă până la sfârşitul acestui an condiţii speciale la achiziţia de camioane noi şi second hand. Pachetul de finanţare cuprinde costuri competitive pentru finanţările în lei şi euro, flexibilitate cu privire la vechimea bunurilor ce pot fi finanţate (bunuri cu vechime de până la 96 de luni la finalizarea contractului de leasing), cote de asigurare preferenţiale şi avansuri care încep de la 10 sau 15%.

Finanţările de echipamente pe primele luni ale acestui an au reprezentat circa 22% din portofoliul BCR Leasing IFN. Principalele domenii pentru care s-au finanţat echipamente sunt transport, industrie, agricultură şi construcţii Au fost finanţate de asemenea, echipamente de stocare a datelor, echipamente medicale, utilaje de curăţenie urbană, urmate de echipamente pentru industria alimentară şi chimica.

„Dorim să consolidăm ceea ce am încercat să construim în ultimii ani: o relaţie de durată cu clientul, bazată pe transparenţă şi încredere, o sinergie a beneficiilor oferite în cadrul grupului bancar din care facem parte, extinderea parteneriatelor cu dealerii, ca principală verigă de intermediere a cererii pe piaţa de leasing”, a adaugat Bogdan Speteanu.

Adaugati comentariu