Finanţări pentru IMM-uri printr-un parteneriat EximBank – Raiffeisen Leasing

EximBank şi Raiffeisen Leasing au încheiat un acord de parteneriat în cadrul căruia banca a acordat societăţii un credit în valoare de 70 de milioane de lei, destinat finanţării în lei pe termen scurt şi mediu a activităţii curente a IMM-urilor din portofoliul societăţii de leasing.
leasing financiar

Facilitatea a fost acordată pentru o perioadă de 60 de luni, cu o perioadă de utilizare de 12 luni, iar pentru a garanta creditul, dobânda şi comisioanele aferente, Raiffeisen Bank International, acţionarul Raiffeisen Leasing, a emis o scrisoare de garanţie, cu o scadenţă de 30 de zile de la data de expirare a facilităţii. Totodată, a fost constituită o ipotecă asupra contului în lei al Raiffeisen Leasing deschis la EximBank.

„Anul acesta ne-am propus o abordare strategică mult mai dinamică pe segmentul întreprinderilor mici şi mijlocii şi de aceea încercăm să identificăm şi să valorificăm toate oportunităţile care ne permit să distribuim cât mai multe fonduri către această importantă zonă a economiei. Parteneriatul cu Raiffeisen Leasing completează competenţele EximBank, această colaborare permiţându-ne o finanţare indirectă semnificativă a IMMurilor în condiţii de maximă eficienţă”, a afirmat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

 

 

Adaugati comentariu