Ministrul Transporturilor: Este posibil ca în 2018 să avem 1.000 de km de autostradă

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, susţine că 2018 este un termen ambiţios, dar realizabil de a avea 1.000 de kilometri de autostradă, aşa cum a afirmat directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Cătălin Homor.
Ploieşti - Buzău

Deşi recunoaşte că în acest an nu se vor face mari progrese, şeful Transporturilor crede că din 2017 construcţia de autostrăzi va fi accelerată.

E adevărat că nu o să se observe decât foarte puţin anul ăsta, însă anul viitor o să avem un progres foarte mare şi ne apropiem de cifrele pe care lea comunicat domnul Homor. Contez foarte mult pe ceea ce facem acum, să înceapă să se vadă în anul viitor, chiar să se vadă foarte bine”, a arătat ministrul Sorin Buşe.

Întrebat ce tronsoane se vor inaugura în acest an, ministrul a afirmat că nu trebuie să ne aşteptăm la cifre spectaculoase, pentru că nu au cum să fie aşa, lucrările fiind blocate până în iunie.

Nu doresc să vă dau o cifră acum. Din nou, cifra nu are cum să fie foarte mare, pentru că lucrările au fost efectiv blocate până în iunie. Deci nu aveau autorizaţie de construcţie, s-au deblocat. Nu este un cuvânt uşor deblocarea, pentru că înseamnă autorizaţii, înseamnă contracte, înseamnă avize, documentaţie tehnică, negocieri foarte complicate cu partenerii noştri, constructorii. Toate astea au fost făcute. Acum, cum vedeţi, neam mişcat şi acum începem să luăm viteză. Nu a fost uşor, (…), dar am reuşit să deblocăm şi să ne mişcăm”, a conchis ministrul Transporturilor.

România va avea 1.000 de kilometri de autostradă în prima jumătate a anului 2018, multe proiecte fiind oprite din cauza lipsei autorizaţiilor de construire, a declarat duminică, la Digi 24, directorul general al CNADNR, Cătălin Homor.

În prezent, 695 km de autostradă sunt deschişi traficului public.

 

 

Adaugati comentariu