DN 69
Home Finanţare Leasing financiar Finanţări pentru IMM de la BCR Leasing

Finanţări pentru IMM de la BCR Leasing

BCR Leasing a semnat un nou acord de împrumut cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), care reprezintă a doua tranşă, de 30 de milioane de euro, dintr-un credit total de 100 de milioane de euro.

Împrumutul va fi folosit pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi întreprinderilor cu capital mediu care vor
implementa proiecte în domeniile industrie, servicii şi infrastructură.

Împrumutul este în conformitate cu strategia BEI de a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii din Europa şi se
preconizează că mai mult de 90% din împrumut va avea beneficiari din zonele de coeziune ale României. În acest scop, BCR Leasing îşi uneşte forţele încă o data cu BEI, continuând astfel o colaborare de succes.

bogdan-speteanu-floteauto“BCR Leasing continuă să dezvolte parteneriatul început în anul 2014 cu BEI, direcţionând resursele obţinute către întreprinderile mici şi mijlocii şi către întreprinderile cu mediu din România. Cu suportul BEI, BCR Leasing oferă beneficii financiare suplimentare foarte importante: acces facil şi convenabil la împrumut, consultanţă financiară şi servicii conexe care permit o creştere a productivităţii pe termen lung şi o mai bună compatibilitate cu un mediu economic dinamic şi complex. BCR Leasing investeşte resurse pentru a construi servicii de finanţare inteligente cu ajutorul cărora sprijină economia şi societatea românească în atingerea nivelului de dezvoltare al Uniunii Europene“, a subliniat Bogdan Speteanu, CEO of BCR Leasing.

BEI estimează ca de noul împrumut să beneficieze mai mult de 400 de companii care ar duce astfel la angajarea a cel puţin 35.000 de oameni.

“Suportul BEI, acordat în colaborare cu partenerul nostru strategic – BCR Leasing pentru întreprinderi mici şi mijlocii – este de o importanţă crucială, pentru că aceste întreprinderi reprezintă un segment strategic al economiei româneşti, atât din punct de vedere al generării unei creşteri economice cât şi al creării de noi oportunităţi de angajare“, a arătat Andrew McDowell, Vicepreşedinte BEI şi responsabil cu operaţiunile băncii în România.

BCR Leasing IFN SA (BCR Leasing), membru al Grupului Banca Comercială Română, parte a Grupului ERSTE, oferă o gamă completă de servicii de leasing financiar pentru achiziţionarea de bunuri de folosinţă îndelungată, adică vehicule (autoturisme, vehicule comerciale, flote de autoturisme) şi echipamente, maşini agricole, echipamente medicale,software şi echipamente IT, etc.).

Banca Europeană de Investiţii (BEI) este banca Uniunii Europene. Este instituţia de creditare pe termen lung a UE şi este singura bancă deţinută şi care reprezintă interesele statelor membre ale Uniunii Europene (European Union Member States). Aceasta face posibilă finanţarea pe termen lung pentru investiţii solide care contribuie la atingerea obiectivelor politicii UE. BEI colaborează îndeaproape cu alte instituţii ale UE (EU institutions) pentru a pune în aplicare politica UE.

În calitate de cel mai mare debitor multilateral (borrower) şi creditor, din punct de vedere al volumului, BEI oferă
finanţare şi expertiză pentru proiecte de investiţii sănătoase şi durabile, care contribuie la promovarea obiectivelor politicii UE. Peste 90% din activitatea BEI se concentrează pe Europa (Europe), dar sprijină şi politicile externe şi de dezvoltare ale UE (EU’s external and development policies).

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Compania de Apă Buzău
Leasing financiar

Compania de Apă Buzău achiziționează 10 autoturisme în leasing financiar

Compania de apă Buzău intenționează să achiziționează 10 autoturisme în leasing financiar,...

Leasing financiar
InterviuriLeasing financiar

Tendințele pieței de leasing financiar în 2023

– Interviu cu Okan Yurtsever, Director General al Garanti BBVA Leasing

leasing financiar
InterviuriLeasing financiar

Leasing financiar. Cum a evoluat cererea de finanțare în actualul context economic

Interviu cu Gabriel Mihai, director comercial BRD Sogelease