Finanțare europeană pentru Drumul Expres Craiova -Târgu Jiu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat contractul pentru finanţarea din fonduri europene a Studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru Drumul Expres Craiova -Târgu Jiu.Timișoara

„Am semnat astăzi contractul pentru finanţarea din fonduri europene a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru Drumul Expres Craiova -Târgu Jiu. Valoare angajamentului din POIM (2014 -2020) este de 27,5 milioane de lei. Este un pas important pentru proiect deoarece arată decizia Comisiei Europene de a finanţa şi construcţia acestui drum de mare viteză”, a arătat ministrul Transporturilor.

În luna martie 2021, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat cu Asocierea Egis Romania – Search Corporation contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie necesare construcţiei Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu.

Valoarea contractului este de 20,247 milioane de lei, fără TVA, principalele servicii ale prestatorului constau în:

  • elaborarea Studiului de Fezabilitate, ţinând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislaţiei în vigoare; întocmirea documentaţiei suport şi asistenţa acordată Autorităţii Contractante pentru depunerea şi susţinerea aplicaţiei de finanţare;
  • realizarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC) şi asistenţa tehnică până la obţinerea Autorizaţiei de Construire de către Autoritatea Contractantă;
  • proiectul tehnic de execuţie (PTE), ţinând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislaţiei în vigoare;
    documentaţia de atribuire a contractului de execuţie lucrări;
  • asistenţa tehnică acordată Autorităţii Contractante în perioada derulării procedurilor de licitaţii pentru execuţie lucrări.

Potrivit CNAIR, perioada pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de 14 luni de la data de începere, 17 luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (respectiv în 3 luni de la elaborarea SF) şi 20 luni de la data de începere elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv în 3 luni de la elaborarea PAC).

Locuitorii municipiului Târgu Jiu au solicitat de ani de zile construcţia unei şosele rapide atât pentru dezvoltarea economică a zonei, cât şi pentru a avea un acces mai uşor la Aeroportul din Craiova şi la viitoarele drumuri expres Craiova – Piteşti şi Craiova – Lugoj.

 

CITEȘTE ȘI:

Câștigător la licitația reluată pentru sectorul de autostradă Chețani – Câmpia Turzii

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa forţei de muncă din industria auto

 

 

 

Adaugati comentariu