Câștigător la licitația reluată pentru sectorul de autostradă Chețani – Câmpia Turzii

După finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția sectorul de autostradă Chețani – Câmpia Turzii, parte din Autostrada A3 Transilvania. CNAIR a reziliat contractul inițial cu Straco în vara anului trecut și a organizat o nouă procedură de atribuireCâmpia Turzii

Astfel, ofertantul desemnat câștigător este Asocierea Drum Asfalt – OPR Asfalt – Obras Publicas y Ragadios -Trameco – Drumuri Bihor, cu preţul de 363,79 milioane de lei fără TVA.

Durata contractului este de 3 luni pentru perioada de proiectare și de 18 luni pentru cea de execuție a lucrărilor. Durata de garanție a lucrărilor ofertată este de 120 de luni.

Tronsonul de autostradă are o lungime de 15,70 km, fiind cel de-al treilea lot din secțiunea 2A Ogra – Câmpia Turzii, fiind, de altfel, și singurul segment nefinalizat care blochează circulația continuă între Ungheni și Nădășelu, în lungime de 108,4 km.

”Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a anunțat CNAIR.

Inițial, contractul a fost licitat și atribuit în 2015, lucrările au început în 2016 și ar fi trebuit să se încheie într-un an. În 2021 ajunseseră la doar 40%, după ce constructorul, compania Straco, a intrat în insolvență. CNAIR a reziliat contractul în vara anului trecut și a organizat o nouă licitație.

 

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa forţei de muncă din industria auto

Bosch își extinde proiectele de eficiență energetică și producția de energie verde la Blaj

Adaugati comentariu