Advertisement
Bosch
Home Piaţa auto Industrie auto Bosch își extinde proiectele de eficiență energetică și producția de energie verde la Blaj

Bosch își extinde proiectele de eficiență energetică și producția de energie verde la Blaj

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, își întărește angajamentul față de protejarea mediului înconjurător prin decarbonizarea controlată a activităților de producție. Astfel, prin implementarea mai multor proiecte de eficiență energetică, fabrica Bosch din Blaj își reducere consumul de energie generat de operațiunile sale cu aproximativ 10 procente.

În 2021, locația din Blaj făcea primul pas către producerea propriei energii verzi prin instalarea de panouri fotovoltaice, pavând astfel calea către o activitate de producție mai sustenabilă. În plus, compania încurajează tranziția către electromobilitate, instalând, la finalul anului 2021, două stații de încărcare pentru vehicule electrice destinate angajaților fabricii din Blaj.

„Toate proiectele demarate anul trecut reprezintă începutul unei investiții pe termen lung pe care compania o alocă atât pentru a proteja mediul înconjurător, cât și pentru a-l transforma într-un loc mai sigur și mai sănătos pentru generațiile viitoare”, a spus Andreas Theis, directorul tehnic al Fabricii Bosch din Blaj.

Fabrica din Blaj își extinde producția de energie verde și proiectele de eficiență energetică

Panourile fotovoltaice amplasate în locația din Blaj în aprilie 2021 generează energie verde echivalentă cu consumul de energie electrică pe care îl au 50 de gospodării. În plus, începând cu luna decembrie, compania a instalat panouri adiționale pe clădirea de birouri a fabricii, care este alimentată în prezent doar pe baza energiei regenerabile produse de către acestea.

Bosch

„De la implementarea primelor proiecte de producție a propriei energii verzi, Bosch a investit în Blaj peste 200.000 de euro în acest sens”, a adăugat Theis.

Mai mult, surplusul de energie este direcționat către hala de producție din proximitate. În prezent, în cadrul fabricii, 385 MWh/an sunt produși exclusiv din surse regenerabile – echivalentul a 165 de tone de CO2, dacă energia s-ar fi produs prin arderea combustibililor fosili, iar compania își propune să producă la Blaj, în acest an, alți 3200 MWh/an.

De asemenea, unitatea de producție a devenit mai eficientă din punct de vedere energetic și pe segmentul de echipamente prin utilizarea de compresoare, chillere și unități de ventilație de înaltă performanță. Mai mult, în cadrul liniilor de producție sunt utilizare sisteme electrice care funcționează pe baza unui consum redus de energie, întreaga activitate fiind monitorizată activ.

Bosch încurajează tranziția către electromobilitate și instalează două de stații de încărcare pentru vehicule electrice

În linie cu strategia globală a organizației, Fabrica Bosch din Blaj face un pas înainte către un viitor mai verde prin instalarea a două stații de încărcare de mare capacitate pentru vehicule electrice, pretabile atât pentru autoturisme, cât și pentru scootere și biciclete, alimentate exclusiv de energia verde produsă în locație.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI INTERESA ȘI:

Trei oferte pentru construcția metroului spre Aeroportul ”Henri Coandă”

Daimler AG devine Mercedes-Benz Group AG de la 1 februarie

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vitesco Technologies
Industrie auto

Vitesco Technologies a deschis în Timișoara o nouă unitate de testare dedicată mobilității electrice

Vitesco Technologies, un important dezvoltator internațional și producător de sisteme de propulsie...

Volkswagen
Industrie auto

Volkswagen va suspenda temporar producţia a două modele electrice, din cauza cererii slabe

Volkswagen va suspenda producţia de maşini electrice ID.3 şi Cupra Born, la...

euro 7
Industrie auto

Constructorii auto au câștigat bătălia Euro 7. Miniștrii UE, de acord cu reguli mai puțin aspre

Miniștrii Economiei și Industriei din statele Uniunii Europene au convenit, luni, să...

ACEA
Industrie auto

ACEA: Constructorii auto europeni vor pierde 4,3 mld. euro în 3 ani la exportul vehiculelor electrice în Regatul Unit

Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA) a solicitat Comisiei Europene să...