Advertisement
FGA
Home Administrare flote Asigurări FGA a primit peste 60.000 de dosare neachitate de Euroins și 2,7 milioane de polițe RCA

FGA a primit peste 60.000 de dosare neachitate de Euroins și 2,7 milioane de polițe RCA

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a recepționat 61.004 dosare neachitate de către Euroins, precum și un număr de 3.950.240 polițe de asigurare, dintre care 2.782.279 de polițe RCA și 1.167.961 polițe non-RCA.

Totodată, instituția a publicat, pe site-ul propriu, Lista potențialilor creditori de asigurări ale căror creanţe au rezultat din evidenţele transmise de Euroins. Printre aceștia se numără Societatea Națională Nuclearelectrica, Idea Leasing, BCR Leasing, Omniasig, Asirom, Consiliul Concurenței, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc etc.

”Publicarea Listei s-a realizat în virtutea obligațiilor FGA stabilite prin dispozițiile art. 122 alin. (4) din Legea nr. 213/2015, actualizată, potrivit cărora pe baza evidențelor și documentelor preluate de la asigurător, Fondul întocmește lista potențialilor creditori de asigurări și asigură publicarea acesteia pe site-ul propriu”, a transmis instituția.

FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale în vederea achitării sumelor cuvenite creditorilor de asigurări, cu respectarea dispozițiilor legale, după parcurgerea de către creditorul de asigurări a procedurii administrative de plată reglementate de Legea nr. 213/2015. Plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în insolvență, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizată.

Conform art.13 alin 4 din Legea 213/2015: ”Aprobarea sau, după caz, respingerea sumelor pretinse de petenţi este de competenţa Comisiei Speciale” a FGA.

Potrivit art.14 din Legea 213/2015 actualizată, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului în stare de insolvenţă poate formula o cerere de plată motivată, adresată Fondului în condiţiile prevăzute la art. 121 şi alin. (4), dar nu mai târziu de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior, sub sancţiunea decăderii din drept. Procedura de faliment nu a fost deschisă în Instanță, așadar, termenul limită de depunere a cererilor de plată nu curge.

Formularele cererilor de plată sunt disponibile online: Anexa 9 – restituire primă: Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă și Anexa 10-cerere pentru acordarea despăgubirilor: Cerere de plată privind acordarea despăgubirilor/ indemnizațiilor.

FGA menționează că stadiul soluționării cererilor de plată poate fi urmărit online, la adresa: https://www.fgaromania.ro/status-cereri-nou.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Descoperă soluția completă pentru managementul flotelor de maşini electrice, oferită de ENGIE

Raportul Consiliului Concurenţei. Cazul ACODAREN și ancheta pe piața transportului alternativ

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

UNSAR
Asigurări

UNSAR: Cele mai mari 50 de daune plătite companiilor au însumat 24 mil. euro în 2022

Cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asiguratorii membri...

FGA
Asigurări

FGA a plătit peste 663 milioane de lei în primele 10 luni, în urma falimentelor a 5 asigurători

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a soluționat 72.688 cereri de plată,...

plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Consiliul Concurenței: Dezechilibrul pieței RCA se va menține și în anul 2024

Până la sfârșitul anului 2023, ca urmare a falimentului Euroins, un număr...

brokeri de asigurare
Asigurări

10 brokeri de asigurare au fost sancționați de ASF în luna septembrie

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna septembrie a anului...