Advertisement
euroins
Home Administrare flote Asigurări FGA a primit peste 136.000 de cereri de plată de la clienții și păgubiții Euroins

FGA a primit peste 136.000 de cereri de plată de la clienții și păgubiții Euroins

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a recepționat, începând cu 17 martie 2023 – data ridicării licenței de funcționare a societății Euroins România și până în prezent, 136.275 de cereri de plată, dintre care 62.789 de solicitări pentru acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor – Anexa 10 și 41.588 de cereri pentru acordarea restituirii de primă – Anexa 9. Instituția a înregistrat 104.377 de cereri.

De asemenea, în aceeași perioadă, FGA a recepționat 27.590 cereri de deschidere a dosarelor de daună, din partea potențialilor creditori de asigurare ai societății menționate. Dintre acestea, Fondul a înregistrat 21.229 de solicitări.

FGA menționează că numărul final de cereri de plată înregistrate poate fi diferit de numărul solicitărilor primite, din cauza faptului că unele cereri sunt transmise de mai multe ori (dubluri), pe mai multe canale de comunicare (email, portal, poștă etc) sau sunt solicitări care nu se încadrează în categoria cererilor de plată (petiții, diverse solicitări întrebări etc).

Prin urmare, FGA face apel la potențialii creditori de asigurare ai societății Euroins România Asigurare Reasigurare SA să transmită cererile de plată (Anexa 9/10) precum și cererile de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7), doar pe portalurile dedicate, prezente pe site-ul FGA. Acest lucru ușurează atât activitatea de înregistrare, cât și procesarea ulterioară a cererilor, în beneficiul creditorilor de asigurare.

FGA înregistrează cererile în ordinea primirii lor și le alocă, pentru deschiderea dosarelor de daună sau analiză, în aceeași ordine.

”Reamintim potențialilor creditori de asigurare care solicită deschiderea dosarelor de daună la FGA că, pentru primirea despăgubirilor cuvenite, este necesar să depună ulterior deschiderii dosarului de daună, o cerere de plată – Anexa 10. Menționăm, de asemenea, că toate explicațiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună sau a cererilor de plată sunt postate pe site-ul FGA, respectiv: www.fgaromania.ro.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

A început construcția lotului de autostradă Margina – Holdea, care include ”tunelurile pentru urși”

Restricții de circulație în zonele afectate de caniculă. Care sunt excepțiile

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Guvernul va prelungi plafonarea tarifelor RCA până la finalul anului

Guvernul a discutat, joi, în primă lectură, proiectul de act normativ inițiat...

tarifele de primă maxime
Asigurări

ASF propune prelungirea HG care stabileşte tarifele de primă maxime pentru polițele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus prelungirea până la 31 decembrie...

Eazy Asigurări
Asigurări

Compania Eazy Asigurări intră pe piața RCA

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat companiei Eazy Asigurări autorizația...

FGA
Asigurări

Denunțarea contractelor de asigurare emise de Euroins. Clarificările FGA

Contractele de asigurare emise de către societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA rămân valabile,...