Federal-Mogul va investi 20 mil. dolari în fabrica de la Ploieşti preluată de la Honeywell

Furnizorul american global în domeniul tehnologiilor pentru sisteme de propulsie şi siguranţă, Federal-Mogul, va investi peste 20 de milioane de dolari în fabrica de plăcuţe de frână de la Ploieşti în următorii doi ani şi va face noi angajări.

Fabrica de la Ploieşti a fost preluată anul acesta de la Honeywell, alături de vânzarea pachetului majoritar al diviziei Friction Materials, într-o tranzacţie de aproximativ 155 milioane de dolari.

Investiţiile ce vor fi angajate la Ploieşti vor consta în două noi linii de fabricaţie, una va începe producţia în 2015, iar alta, în 2016. Noile linii vor mări producţia cu câte 3 milioane de unităţi fiecare. În prezent, producţia este de 8,5 milioane de unităţi pe an, iar în 2015 aceasta va urca la 13 milioane de piese pe an, potrivit vicepreşedintelui pentru producţia globală din cadrul Federal-Mogul, Neville Rudd (foto).

neville_1Cea de-a treia linie de fabricaţie va fi destinată pieselor dedicate autoturismelor, iar cea de-a patra, vehiculelor comerciale.

Producţia fabricii de plăcuţe de frână de la Ploieşti a demarat în noiembrie 2012, iar după primul an depăşea un milion de piese.

În prezent, numărul salariaţilor este de 270 de persoane, “urmând să crească la 340 de angajaţi până la finalul anului viitor”, a mai anunţat Neville Rudd.

Fabrica de plăcuţe de frână a fost construită pe o suprafaţă de 7 hectare în parcul industrial Ploieşti West Park.

În România, Federal-Mogul lucrează cu 12 distribuitori, furnizând piese pentru vechicule uşoare şi grele. Federal-Mogul livrează în România mărcile Champion, Wagner, Moog, Ferodo, Beral, Payen, Goetze, Nural, AE, Glyco. Piesele auto distribuite în Europa provin din fabrici europene şi se colectează în depozitul central din Belgia.

Adaugati comentariu