Federal-Mogul ţinteşte îmbunătăţirea eficienţei motoarelor pe benzină cu noile pistoane Nüral Elastothermic

Federal-Mogul Motorparts, o divizie a Federal-Mogul Holdings Corporation, a lansat noul piston Nüral Elastothermic în cadrul expoziţiei Automechanika din Frankfurt.

Pistoanele se află în producţia de serie pentru mai mulţi producători de autovehicule şi vor fi în curând disponibile pe aftermarket pentru a oferi suport îmbunătăţit clienţilor Federal-Mogul Motorparts.

Cea mai nouă generaţie de pistoane Elastothermic de la Nüral pentru motoare pe benzină a fost dezvoltată special să reziste la temperaturile ridicate şi la ciclurile termice dure ale motoarelor turbo compacte actuale. Pistoanele Elastothermic de la Nüral sunt alcătuite dintr-o serie de elemente ce contribuie la rezistenţa structurală a pistonului, reducând în acelaşi timp greutatea şi frecarea.

piston_1„Noul piston Elastothermic de la Nüral prezintă un design îmbunătăţit al galeriei de răcire. Aceasta este amplasată sus în capul pistonului şi oferă mai multe avantaje. Galeria de răcire scade temperaturile din capul pistonului cu 25-30 Kelvin în timp ce scade temperaturile canalului segmentului superior şi ale suprafeţei de sprijin a acestuia cu până la 60 Kelvin”, explică Nathan Mercer, Manager de produse, pistoane, segmenţi şi cămăşi, Federal-Mogul Motorparts EMEA

Temperaturile scăzute oferite de pistoanele Elastothermic ajută la îmbunătăţirea suplimentară a rezistenţei la uzură, reducerea depunerilor de carbon şi lipirea segmentului fapt ce duce la un consum redus de ulei şi o etanşare superioară. Deşi au o greutate redusă, pistoanele Nüral Elastothermic sunt extrem de rezistente şi durabile, o combinaţie ce permite motoarelor compacte să atingă puteri tot mai mari, precum şi să reziste mai bine la cerinţele legate de tehnologia stop-start sau dezactivarea cilindrilor.

Aceste caracteristici inovatoare şi progrese tehnologice oferite de Federal-Mogul Motorparts, vor contribui substanţial la eficienţa, durabilitatea şi nivelul ZVS (zgomot, vibraţii şi stridenţă) al motoarelor şi vor permite dezvoltarea unor viitoare modele de motoare cu puteri specifice mult mai mari.

Federal-Mogul Holdings Corporation este un furnizor global de prim rang de produse şi servicii, deservind cei mai importanţi producători şi reparatori de vehicule şi echipamente de pe pieţele de automobile, de autovehicule comerciale uşoare, medii şi grele, navale, feroviare, aeronautice, de producere a energiei electrice şi industriale. Produsele şi serviciile companiei permit creşterea economiei de combustibil, reducerea emisiilor şi îmbunătăţirea siguranţei vehiculului.

Federal-Mogul îşi desfăşoară activitatea pe două divizii de activitate independente, fiecare cu un director executiv care raportează Consiliului de administraţie al Federal-Mogul.

Divizia Federal-Mogul Motorparts vinde şi distribuie un portofoliu larg de produse prin intermediul a peste 20 dintre cele mai recunoscute mărci de pe piaţa aftermarket globală a autovehiculelor, în timp ce deserveşte şi echipamente originale către producătorii de vehicule. Mărcile companiei de pe aftermarket includ sistemele de aprindere BERU (marcă comercială înregistrată a BorgWarner Ludwigsburg GmbH); bujiile, ştergătoarele şi filtrele Champion; produsele pentru motoare AE, FP Diesel, Goetze, Glyco, Nüral şi Payen; piese pentru direcţie şi suspensie MOOG; şi produse pentru frânare Ferodo, Wagner, Beral, Necto, Duron, Jurid, Stop şi Abex.

Divizia Federal-Mogul Powertrain proiectează şi produce componente OE pentru sisteme de propulsie şi produse de protecţie a sistemelor pentru autovehicule, utilaje grele, aplicaţii industriale şi maritime.

Federal-Mogul a fost înfiinţată în Detroit în 1899 având sediul central în Southfield, Michigan. Compania are peste 45.000 de angajaţi în 34 de ţări.

Adaugati comentariu