Advertisement

euroins
Home Administrare flote Asigurări Euroins a fost amendată de ASF pentru a doua oară în 2021. De data aceasta cu 500.000 de lei

Euroins a fost amendată de ASF pentru a doua oară în 2021. De data aceasta cu 500.000 de lei

Autoritatea de Supraveghere Financiară a amendat din nou, cu 500.000 de lei, societatea Euroins România Asigurare Reasigurare, pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretenţiile de despăgubiri, precum şi pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună.

Ultima amendă primită de Euroins a fost aplicată de ASF la jumătatea lunii ianuarie 2021, cuantumul acesteia fiind de 450.000 lei. În acest caz, principala deficiență identificată fiind plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.

Euroins a mai fost amendată de patru ori în 2020 și în 2019.

În iulie 2020, ASF a decis sancţionarea membrilor conducerii executive a Euroins România Asigurare Reasigurare, directorul general Mihnea Tobescu primind o amendă de 100.000 de lei, iar Milena Guentcheva, director general adjunct, una de 50.000 de lei. ”Pentru neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligaţiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societăţii, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis sancţionarea membrilor conducerii executive a Euroins România Asigurare Reasigurare S.A, după cum urmează: Mihnea Tobescu, director general – amendă în cuantum de 100.000 lei şi Milena Guentcheva, director general adjunct – amendă în cuantum de 50.000 lei”, a transmis ASF la momentul respectiv.

În data de 13 februarie 2020, societatea a mai fost amendată cu 500.000 de lei, ASF constatând deficienţe cu privire la mecanismele de control intern, precum şi nereguli referitoare la modul de constituire a rezervelor tehnice şi a calităţii datelor.

ASF a mai decis şi pe data de 5 februarie 2020 sancţionarea Euroins cu suma de 100.000 de lei pentru o serie de nereguli, precum: nerespectarea prevederilor legale stipulate in Legea RCA şi Norma 20/2017 referitoare la inregistrarea cererii de despăgubire depusă la dosar; răspunsul privind solicitarea de despăgubire şi formularea ofertei; utilizarea Procesului verbal de constatare care nu conţine menţiunea conform căreia persoana prejudiciată are dreptul să se poată adresa oricărei unităţi reparatoare auto, fără nicio restricţie sau constrangere din partea asigurătorului RCA; utilizarea unor surse de referinţă neprevăzute in legislaţia din domeniul asigurărilor; termenul de incheiere a procesului verbal suplimentar de constatare.

Compania a mai primit o amendă de 50.000 de lei și în septembrie 2019 pentru întârzierea achitării despăgubirilor RCA către consumatori.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012, aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital, sectoare care însumează peste 10 milioane de participanţi.

 

CITEȘTE ȘI:

Când au loc cele mai grave accidente pe șosele din România?

Finanțare pentru documentația Drumului Expres Calafat – Craiova – Lugoj

Reoganizare la Ministerul Transporturilor. Două noi Direcții și desființarea a 56 de posturi

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...

Plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...

RCA
Asigurări

BAAR: Costurile cu piesele pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au crescut cu 34%

Costurile cu piesele înlocuite pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au...