Emisiile de CO2 sunt încă puțin cunoscute și controlate de flotele auto. Studiu Alphabet (BMW)

Într-un studiu dat recent publicității, filiala grupului BMW dedicată leasingului operațional, Alphabet, avertizează asupra necesității unui management informat al emisiilor de CO2 din cadrul parcurilor auto.Alphabet

Intervievând peste 700 dintre clienții săi din 12 țări europene, compania de leasing operațional Alphabet evidențiază importanța impactului asupra mediului în procesul decizional strategic al companiilor (51% dintre respondenți). Cu toate acestea, pentru a-și atinge obiectivele, aceștia trebuie să cunoască și să gestioneze emisiile de CO2 ale parcurilor auto.

Totuși, conform sondajului, doar 37% dintre aceștia spun că își controlează emisiile de CO2 și 17% chiar recunosc că nu le cunosc. Și, deși 61% dintre respondenți recunosc importanța luării în considerare a dezvoltării durabile în gestionarea flotei lor, majoritatea încă neglijează să-și gestioneze emisiile de CO2 și 38%, deși sunt conștienți de importanța acesteia, nu o iau neapărat în considerare atunci când adoptă decizii.

În plus, studiul Alphabet relevă că 69% dintre managerii chestionați cred că flota lor va fi în cele din urmă complet electrificată, iar 30% cred că va fi complet lipsită de vehicule cu motoare pe benzină și diesel în următorii șase până la zece ani.

Cu toate acestea, 94% dintre managerii de flote subliniază dificultățile pe care le întâmpină în drumul spre electrificarea flotei lor: 38% menționează în continuare gama insuficientă de vehicule și 36%, lipsa infrastructurii de încărcare. În plus, reticența unor angajatori de a renunța la vehiculele tradiționale a fost menționată de 6,8% dintre respondenți.

Pentru Markus Deusing, CEO Alphabet International, următorul pas pentru compania pe care o conduce va fi „să ofere managerilor de flote un instrument care să le permită să-și facă o imagine clară a situației lor și să ia în considerare schimbările în consecință”. „Managementul flotei corporative ilustrează perfect dificultatea de a reconcilia eficiența economică și rentabilitatea cu un model bazat pe dezvoltare durabilă. Succesul și respectul pentru mediu trebuie – și pot – să fie compatibile”, a adaugat acesta.

Potrivit sondajului, 48,3% dintre companii își calculează emisiile pe baza datelor despre consumul de combustibil și 31,3% dintre ele se bazează exclusiv pe datele furnizate de producătorii de mașini.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Licitația pentru construcția Drumului Expres Arad – Oradea va fi lansată în acest an

Încep lucrările și pe ultimul lot de pe Autostrada Bacău – Paşcani

 

 

Adaugati comentariu