CNAIR pregătește o nouă licitaţie pentru Varianta Ocolitoare Buftea

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va lansa o nouă licitaţie pentru Varianta Ocolitoare Buftea, din judeţul Ilfov, a anunţat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.Varianta Ocolitoare Buftea

„Pentru că oraşul Buftea are nevoie de o Variantă Ocolitoare care să scoată traficul rutier de tranzit din localitate am reluat procedurile şi am transmis astăzi spre validare la #ANAP documentaţia pentru licitaţia necesară proiectării şi construcţiei acestui obiectiv”, a adăugat Cristian Pistol.

Potrivit acestuia, Varianta Ocolitoare Buftea va avea o lungime de 5,77 km şi o durată contractuală de 34 luni, din care 10 luni proiectare şi 24 luni execuţia lucrărilor.

Finanţarea obiectivului va fi asigurată prin fonduri europene nerambursabile, iar data limită pentru depunerea ofertelor şi valoarea estimată vor fi anunţate în SICAP în momentul publicării anunţului de participare.

„Varianta ocolitoare va porni de la km 17+100 al DN 1A, cu orientarea nord, va ocoli pe partea de est complexul Avicola Buftea (zona propusă pentru construcţia unor locuinţe colective) şi va continua pe culoarul natural care margineşte canalul situat la est de localitatea Buftea, paralel cu DN 1A. La km 0+580 traseul va traversa denivelat un drum colector a cărui lărgire la 4 benzi este prevăzută în PUG, DJ 101 la km 2+785 şi magistrala 300 a CFR, la km 4+600. Varianta Ocolitoare Buftea va face joncţiunea cu DN 1A, la km 21+700, prin strada Metalurgiei”, a precizat directorul general al CNAIR.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Licitația pentru construcția Drumului Expres Arad – Oradea va fi lansată în acest an

Încep lucrările și pe ultimul lot de pe Autostrada Bacău – Paşcani

 

 

 

Adaugati comentariu