Advertisement

Elon Musk
Home Piaţa auto Elon Musk, cel mai bogat om din lume. Cum a îngenunchiat și cea mai mare companie petrolieră din SUA

Elon Musk, cel mai bogat om din lume. Cum a îngenunchiat și cea mai mare companie petrolieră din SUA

Creșterea cu 6% a acțiunilor Tesla, înregistrată joi pe Bursa de pe Wall Street, a ridicat cu 10 miliarde de dolari valoarea portofoliului deținut de Elon Musk la constructorul de autovehicule electrice, averea sa netă urcând astfel la aproximativ 191 miliarde de dolari. O creștere mai modestă, de sub 2%, a ridicat valoarea acțiunilor Amazon deținute de Jeff Bezos cu aproximativ 3 miliarde de dolari, averea sa netă majorându-se (doar) până la 187 de miliarde de dolari.

Potrivit Bloomberg, Bill Gates, aflat pe locul 3 în Topul celor mai bogați oameni din lume, are o avere de 132 miliarde de dolari.

Elon Musk deține, în Tesla, 170 de milioane de acțiuni, a căror valoare a crescut cu 106 miliarde de dolari (743%) în 2020. În același timp, valoarea opțiunilor pe acțiuni (posibilitatea de a cumpăra acțiuni la un preț prestabilit) pe care le deținea la începutul anului trecut a crescut cu 14,2 miliarde de dolari, în timp ce noile opțiuni pe care le-a primit ulterior, ca parte a pachetului său de remunerare, au avut o valoare de 21,5 miliarde de dolari la sfârșitul lui 2020.

Musk l-a depășit pe Bill Gates și a devenit al doilea cel mai bogat om din lume la sfârșitul lunii noiembrie 2020, iar în contextul în care acțiunile Tesla au mai crescut cu 45% de atunci, averea sa netă a sporit cu 53 de miliarde de dolari numai în ultimele două luni ale anului trecut.

Acțiunile Tesla au început bine și în 2021, crescând cu peste 90 de dolari pe acțiune (13%), de la începutul acestui an, nivel care include și câștigurile de joi. Acest lucru a urcat valoarea portofoliului Tesla deținut de Musk cu aproximativ 21 de miliarde de dolari numai în acest an. Musk urmează să primească opțiuni de cumpărare pentru încă 16,9 milioane de acțiuni Tesla. Aceste opțiuni ar avea o valoare de 12,3 miliarde de dolari la valoarea curentă a acțiunilor.

Jeff Bezos nu are opțiuni pe acțiunile Amazon, ci doar cele 53,2 milioane de titluri pe care le deține ca fondator al companiei. Portofoliul său a scăzut după ce i-a cedat fostei soții, în urma divorțului, un număr de 19,7 milioane de acțiuni. De altfel, Bezos a mai vândut sau a mai cedat acțiuni ca parte a donațiilor sale caritabile. În schimb, Elon Musk nu a cedat niciodată acțiuni Tesla.

Pe de altă parte, Jeff Bezos nu este singurul pe care Musk l-a depășit după închiderea piețelor de joi. ExxonMobil, cea mai valoroasă companie petrolieră din Statele Unite, a înregistrat o valoare de piață, joi la prânz, sub 191 miliarde de dolari. Așadar, Elon Musk, susținătorul principal al trecerii de la vehiculele cu motoare pe benzină și motorină la mașinile electrice, are, cel puțin în prezent, o ”valoare” mai mare decât cea mai mare companie petrolieră din America.

Sursa foto: JD Lasica

 

CITEȘTE ȘI:

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperit cu gheață, polei sau zăpadă

Flotă în leasing operațional pentru SDEE Muntenia Nord

Italienii de la Todini vor construi drumul de legătură dintre Autostrada A1 Arad – Timișoara și DN 69

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehicule rutiere
Piaţa auto

INS: Parcul național de vehicule rutiere numără 10,3 mil. unități la finalul anului 2023

Numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulaţie, în evidenţele Direcţiei Generale...

Piaţa auto

POLI AutoFEST 2024: Revoluția automobilistică prinde viață la POLITEHNICA București!

POLITEHNICA București readuce în capitală cel mai grandios eveniment dedicat industriei auto...

Flotă verdePiaţa auto

Ford E-Transit, actualizări importante

Ford Pro introduce opțiunea de autonomie extinsă pentru E-Transit și crește versatilitatea...

Piaţa auto

Farizon intră pe piața din România

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat că va reprezenta pe piața din România...