Eliberarea duplicatului cărţii vehiculului, simplificată

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România.Buzău-Brăila

Legea prevede că Registrul Auto Român (RAR) poate emite un duplicat al cărţii de identitate a vehiculului, după identificarea acestuia, în cazul pierderii, furtului sau al distrugerii cărţii de identitate ori în situaţia în care fostul proprietar refuză să o predea noului deţinător. Pentru aceasta, nu mai este necesara publicarea pierderii, furtului sau distrugerii acesteia în Monitorul Oficial, partea a treia.

Cererea pentru emiterea duplicatului va fi transmisă direct RAR.

Procedura de eliberare a duplicatului, precum şi documentele necesare, se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, ministrul transporturilor va actualiza Reglementările privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor – RNTR 7, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 2132/2005.

 

 

Adaugati comentariu