Eliberarea duplicatului cărţii vehiculului, simplificată

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România.Legea prevede că Registrul Auto Român (RAR) poate emite un duplicat al cărţii de identitate a vehiculului, după identificarea acestuia, în cazul pierderii, furtului sau al distrugerii cărţii de identitate ori în situaţia în care fostul proprietar refuză să o predea noului deţinător. Pentru aceasta, nu mai este necesara publicarea pierderii, furtului sau distrugerii acesteia în Monitorul Oficial, partea a treia.

Cererea pentru emiterea duplicatului va fi transmisă direct RAR.

Procedura de eliberare a duplicatului, precum şi documentele necesare, se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, ministrul transporturilor va actualiza Reglementările privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor – RNTR 7, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 2132/2005.

 

 

Adaugati comentariu