Advertisement
Opel
Home Piaţa auto Flotă verde Opel va oferi o variantă cu baterie electrică pentru fiecare model în 2024

Opel va oferi o variantă cu baterie electrică pentru fiecare model în 2024

Opel a făcut un alt pas major spre a deveni o marcă complet electrică, anunțând că succesorul Opel Crossland B-SUV va fi oferit și cu propulsie complet electrică în 2024. Aceasta înseamnă că fiecare model din portofoliul de produse al mărcii va fi disponibil ca variantă cu baterie electrică încă de anul viitor. Lucru anunțat cu mândrie de CEO-ul Opel, Florian Huettl: „Cu succesorul lui Crossland, vom face ca distracția condusului electric cu baterii să fie disponibilă în întreaga noastră gamă de modele”.

Gama de modele Opel electrice include acum de la cvadriciclul Rocks Electric, Combo-e Life și Zafira-e Life și până la variantele complet electrice ale Corsa și Mokka. Acestor vehicule tocmai li s-a alăturat noul Astra Electric, care este disponibil pentru comandă acum, și va fi urmat anul viitor de succesorul complet electric al SUV-ului compact Grandland. În plus, Opel oferă versiuni electrice ale întregului portofoliu de vehicule comerciale care cuprinde Rocks Electric Kargo , Combo-e , Vivaro-e și Movano-e sunt deja disponibile și astăzi.

Opel
Opel Movano-e (2021)

Portofoliul de vehicule electrificate Opel include, de asemenea, alternative fără emisii la nivel local la propulsia pur electrică cu baterie. Acestea includ în prezent modelele de top dinamice ale noii mărci secundare Opel GSe – Astra GSe , Astra Sports Tourer GSe și Grandland GSe (consum de combustibil conform WLTP 1 : 1,2-1,1 l/100 km, CO 2 ) .emisii 28-25 g/km; combinate, ponderate). Prescurtare pentru „Grand Sport electric”, numele exprimă faptul că modelele GSe oferă o experiență de condus dinamică. Spre exemplu, Grandland GSe oferă o putere de până la 221 kW/300 CP și un cuplu maxim de până la 520 Nm. În viraje, mașinile GSe se lipesc de drum și rămân stabile datorită arcurilor și amortizoarelor speciale cu tehnologia KONI FSD (Frequency Selective Damping).

Opel

În plus, Opel continuă să fie pionierat în dezvoltarea transportoarelor cu celule de combustibil cu hidrogen. Vivaro -e HYDROGEN este deja în trafic, iar un model de mari dimensiuni cu celule de combustibil este programat să urmeze în 2024.
De asemenea, hibrizii de 48V se vor alătura gamei electrificate în viitor, începând cu noul Opel Corsa. Motoarele de 74 kW/100 CP și 100 kW/136 CP vor veni cu o nouă transmisie automată cu dublu ambreiaj. Noul Corsa va oferi astfel clienților o gamă de motoare, de la pur electrice cu baterie la hibride până la motoare cu ardere extrem de eficiente, ceea ce este de neegalat în acest segment.

Opel va oferi 15 modele electrificate până la sfârșitul acestui an. Iar oficialii mărcii se angajează să aibă un portofoliu de produse complet electrice în Europa până în 2028.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, iulie – august 2023)

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Guvernul va prelungi plafonarea tarifelor RCA până la finalul anului

50 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice vor fi montate pe 11 amplasamente din Bucureşti

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bistrița Năsăud
Flotă verde

Inspecția Muncii din Bistrița Năsăud își înverzește flota cu 10 autoturisme electrice

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Bistrița Năsăud a lansat licitația pentru achiziționarea...

Flotă verdePiaţa auto

Competiția Best Electric Van în România a desemnat câștigătorul ediției din acest an

Prima ediție a competiției Best Electric Van în Romania – care are...

Flotă verdeIndustrie auto

Noul Renault Master: autoutilitara multi-energie de ultimă generație cu design „Aerovan”

Design impresionant, personalitate puternică, aspect atrăgător și o senzație modernă pentru fiecare...

Flotă verdeIndustrie auto

Ampere, excelență tehnică și focus operațional pentru democratizarea vehiculelor electrice

În adevăratul spirit al Renault, Ampere este conceput pentru a produce vehicule...